Afbeelding
Foto: Pontus Fagerstedt

Ingezonden: Sport, dans en mindfulness in één

Algemeen 87 keer gelezen

Rotterdam - Op woensdag 14 februari 2018 is er de mogelijkheid om gratis kennis te maken met een nieuwe workout, genaamd Nia™. Het bewegingsprogramma dat fitness en welzijn op unieke wijze samenbrengt. Sinds dit jaar biedt Esther Arends, gecertificeerd en enthousiast Nia docente wekelijkse Nia lessen aan op Katendrecht. Nia is ontwikkeld in Amerika in de jaren ‘80 door Debbie en Carlos Rosas. Wereldwijd bestaat Nia inmiddels meer dan 35 jaar. Lessen worden aangeboden in meer dan 45 landen en nu ook in Rotterdam.

Het basisprincipe van Nia is simpel en doeltreffend: ‘Joy of Movement’, dit maakt dat Nia altijd gaat over je goed voelen en het plezier in bewegen. Het combineert verschillende bewegingsvormen. Zo ervaar je in een les van een uur de kracht en precisie van de oosterse gevechtskunsten, de speelsheid en expressie van dans en de mindfulness van de ontspanningstechnieken. Het idee achter deze mix is je zoveel mogelijk verschillende manieren van bewegen en expressie laten ervaren wat zorgt voor balans, kracht en flexibiliteit.

De kracht van Nia
Tijdens de workout wordt je uitgenodigd om mindful te bewegen. Wat betekent dat je luistert naar de sensaties in je lichaam, zodat je de bewegingen zo kunt uitvoeren dat ze jouw lichaam goed doen. Makkelijk te volgen choreografie wordt afgewisseld met korte momenten van vrijdans op inspirerende muziek in verschillende stijlen en ritmes. Esther: “de kracht van Nia is dat je je gehele lichaam in beweging brengt, van top tot teen. Niet alleen worden de grote spiergroepen aangesproken, maar ook de kleinere spieren en de gewrichten in ons lichaam. Het biedt daarnaast een perfecte balans tussen inspanning en ontspanning, vorm en vrijheid. Dit alles maakt dat je aan het eind van de les het gevoel hebt dat je een wellness behandeling hebt ondergaan. Je voelt je hernieuwd, opgeladen en ontspannen en tegelijkertijd energiek en vitaal. Klaar om de rest van de week er weer positief tegenaan te gaan.”

Geschikt voor iedereen
Nia is leeftijdsloos en effectief. Voor jong en oud, de ervaren en onervaren sporter. In de les worden drie intensiteitsniveaus aangeboden waaruit iedere deelnemer zelf kan kiezen, passend bij de eigen mogelijkheden en behoeften.

Valentijnsactie
Op woensdagavond 14 februari, Valentijnsdag, kun je gratis kennismaken met Nia en de kracht en het plezier van dit bewegingsprogramma zelf gaan ervaren. De les vindt plaats van 20:00-21:00 uur in de studio van LTDans, Veerlaan 21 te Rotterdam (naast de Phoenix Food Factory). Iedereen die houdt van bewegen is welkom. Schrijf je wel even in zodat er een plekje voor je gereserveerd kan worden. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@estherarends.com of een whatsapp-bericht te sturen naar 06-47007655. Kijk voor meer info op: www.estherarends.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant