Afbeelding
Foto: Fred Marree

Ingezonden: Nationale Herdenking en toch koopavond?

Algemeen 60 keer gelezen

Rotterdam - Regelmatig laat Fred Marree via dehavenloods.nl zijn licht schijnen over een actuele Rotterdamse kwestie. Deze keer schrijft hij over de discussie die is ontstaan rond de plannen om tijdens dodenherdenking op 4 mei een koopavond in het centrum van Rotterdam te houden. 

Door Fred Marree

‘De Nationale Herdenking is dit jaar op vrijdag, koopavond in Rotterdam. Daar wrikt het. Winkeliers in de binnenstad, verenigd in de Urban Department Store (UDS), sluiten hun winkels tijdens de Nationale Herdenking niet. Waarom zouden ze, vroeg de woordvoerster van de UDS zich voor de RTV Rijnmond microfoon af. De horeca is wel open, dus waarom wij niet en tegen acht uur worden de klanten op de herdenking geattendeerd. Met zo’n argument kun je de Rotterdamse winkeliers uit de binnenstad niet betrappen op enig historisch en maatschappelijk besef.

Omdenken
Op vrijdagavond 4 mei je winkel twee uur eerder sluiten kost natuurlijk omzet. Maar zou het rinkelen van de kassa nu de echte de drijfveer van de UDS zijn. Ik kan het haast niet geloven. Of zouden de winkeliers op slinkse wijze een nieuwe discussie willen aanzwengelen? Dat zou goed kunnen. Eigenlijk kan het niet anders met zo’n drogreden. Want draai je hun argument om: “Wij (de winkels) dicht, dan zij (de horeca) ook dicht”, kun je niet anders concluderen dan dat de winkeliers willen dat ook de horeca tijdens de Nationale Herdenking sluit.

Ik ben benieuwd wat de horeca, de Rotterdammers en Rotterdamse politici hiervan vinden.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant