The Flying Dutch brengt de top van de vaderlandse dj's samen. (Foto: Maurice Vinken)
The Flying Dutch brengt de top van de vaderlandse dj's samen. (Foto: Maurice Vinken) Foto: door Maurice Vinken / www.kleurstof.eu

De Rotterdamse uitgaanstips voor komende week!

Algemeen 90 keer gelezen

Donderdag
31 mei

20.00 uur The Full Monty
Een groep vrienden zit in geldnood en begint een stripact als oplossing. Dit blijkt alleen een stuk moeilijker als je geen afgetraind lichaam hebt. Daarom moeten de vrienden ‘full monty’ gaan, volledig naakt, en dit leidt tot hilarische situaties.
Nieuwe Luxor Theater

19.30 uur Thursday Night Workshop
Onderzoek het creatieve denkproces met kunstenaar en hoogleraar Maarten Bel. Waarom is de ene persoon creatiever dan de ander? En kun je creativiteit aanleren?
Het Nieuwe Instituut

Vrijdag
1 juni

Rotterdam Architectuur Maand
Juni is architectuurmaand en dat vieren we met veel leuke events. Er zijn rooftopfeestjes, tours en festivals, zoals de Rotterdamse Dakendagen. Beklim de daken van meer dan 50 locaties en ontdek de stad op een andere manier.
Diverse locaties

RYPP Wijnfestival
Geniet van de lekkerste wijnen in combinatie met culinaire hapjes. Ook zijn er leuke poëzie- en kunstperformances en laten diverse dj’s fijne deuntjes horen.
Het Park & Schoonoord

Zaterdag
2 juni

12.00 uur The Flying Dutch
De grootste dj’s van Nederland draaien allemaal op hetzelfde festival, op drie verschillende locaties in het land. Onder andere Hardwell, Don Diablo en Tiësto staan achter de dj booth.
Rotterdam Ahoy

19.00 uur De geschiedenis van mijn stijfheid
Een voorstelling waarin het Nederlandse onvermogen om eens lekker te swingen centraal staat. Worden wij als Nederlanders stijf geboren of worden we zo opgebracht?
Theater Rotterdam Schouwburg

Zondag
3 juni

Openluchttheater Afrikaanderwijk
Vier maanden lang wordt het Afrikaanderplein omgetoverd tot openluchttheater. Met heerlijke muziek, workshops en theater kunnen zowel ouders als kinderen zich prima vermaken.
Afrikaanderplein

15.00 uur Luxor Sunday Afternoon Dance
Bill Baker’s Big Band zorgt dat bij jong en oud de voetjes van de vloer gaan. Met uitzicht op de Rijnhaven kun je als (stijl)dansliefhebber de hele middag genieten van live muziek, gezelligheid en natuurlijk dans.
Nieuwe Luxor Theater

Maandag
4 juni

Poppentheater Binnenwegplein
Al 38 jaar lang staat er een vaste poppenkast op het plein, waar van half mei tot half september voorstellingen te zien zijn. Elke woensdag, zaterdag en zondag om 13.30, 14.30 en 15.30 uur wordt er een poppenkastvoorstelling gespeeld.
Binnenwegplein

Dinsdag
5 juni

IABR – 2018+2020 – The Missing Link
Hoe kan architectuur meehelpen aan de duurzaamheid van een stad? Ontdek het aan de hand van lezingen, workshops, debatten en tours.
HAKA-gebouw

Woensdag
6 juni

14.30 uur Van Bot tot Bloem
In dit spreekuur voor museumbezoekers kun je je gevonden botten, veren, fossielen, schelpen en andere natuurvondsten meenemen. Een expert kijkt er vervolgens naar en laat je weten wat wat je vondst precies inhoudt.
Natuurhistorisch Museum

Kijk voor meer tips op www.uitagendarotterdam.nl

Rotterdamse Dakendagen          (Foto: Fred Ernst)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant