Afbeelding

Zestig ideeën voor het dak van de Maassilo

Algemeen 159 keer gelezen

Rotterdam - Er zijn zestig ideeën voor het dak van de Maassilo ingeleverd bij de competitie die enkele weken geleden is uitgeschreven. De deadline is inmiddels verstreken en volgende week gaat de jury in beraad. De bedenkers van de beste ideeën worden vervolgens uitgenodigd voor een pitch. Het streven is om eind september de winnaar(s) van de competitie bekend te maken.

In de jury zitten Richard van Beusekom (Maassilo), Robbert de Vrieze (Transformers), Arzu Ayikgezmez (Vitibuck Architect/Stadslab Maashaven), Edwin van der Leije (Gemeente Rotterdam, Vastgoed) en Paul van Roosmalen (Gemeente Rotterdam, Stadsontwikkeling)

Op het dak van de Maassilo komt plek voor een ‘skybox’ van minimaal 350 vierkante meter en een dakterras/tuin van 6500 vierkante meter. Er wordt nu gezocht naar een ontwerp van een rooftop of ‘skybox’ op de tiende verdieping van circa 350 vierkante meter. Daarnaast wordt er gezocht naar creatieve ideeën voor de overige 6.000 vierkante meter aan dakoppervlak.

De ingeleverde ideeën zijn te bewonderen tijdens een expositie op vrijdag 21 september tussen 16.00 en 21.00 uur. De expositie is in de Now&Wow Club, ingang aan de Maashaven Zuidzijde 2. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant