Martijn Leenderts scoort nu al vijf seizoenen op rij
Martijn Leenderts scoort nu al vijf seizoenen op rij Foto: John Groeneweg

Nuttige oefenwedstrijd R.V.&A.V Sparta

Algemeen 38 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via ‘Schrijf mee’ op www.dehavenloods.nl!

R.V.&A.V. Sparta heeft uiteindelijk met 4-3 verloren van de nieuwe fusieclub sv Poortugaal dat komend seizoen uitkomt in de 1e klasse.

Voor een behoorlijk aantal aanwezige belangstellenden maakten beide teams er een vermakelijk schouwspel van. De gezellige drukte was opmerkelijk te noemen aangezien het slechts om een oefenwedstrijd ging in voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Na wat speldenprikken aan beide kanten waren het de Spartanen die op voorsprong wisten te komen. Een prima voorzet vanaf links werd keurig met het hoofd teruggelegd door aanvoerder Robin Verhorst op de inkomende Robin van der Sman. Het was vervolgens voor Robin een koud kunstje om de bal achter de kansloze Poortugaal keeper in het doel te schieten.

De thuisclub probeerde in het laatste kwartier nog langszij te komen. Verdedigend stond het echter goed achterin bij Sparta. De rust werd dan ook zonder kleurscheuren behaald.

Met diverse wissels aan Sparta zijde werd de 2e helft sterk begonnen door de Spartanen. Sparta controleerde de wedstrijd en na een minuut of 10 spelen wist opnieuw Robin van der Sman een goede aanval aan Spartaanse kant succesvol af te ronden.

Poortugaal had inmiddels ook verse krachten binnen het veld gebracht en langzamerhand kreeg de thuisploeg de overhand. De aanvalsdrang van de thuisploeg werd in de 74e min beloond middels een mooi afstandschot van een der Poortugaal aanvallers.

Na deze treffer was de organisatie even weg bij Sparta en werd er in deze fase slordig gevoetbald. Poortugaal strafte dit meteen af en binnen enkele minuten wisten zei de stand naar een 3-2 voorsprong om te buigen.

Sparta herpakte zich na deze fase en ging in de slotfase op jacht naar de gelijkmaker. Nadat er al diverse kleine mogelijkheden waren geweest, was het uiteindelijk Martijn Leenderts (foto), die een goede Sparta aanval succesvol wist af te ronden.

Met de gelijke stand en nog enkele blessure seconden te spelen zou de puntendeling voor beide teams een prima resultaat zijn. Die enkele seconden op de klok bleken toch net iets te lang te duren voor de Spartanen.

Op een laatste hoog voorgegeven bal werd niet goed ingegrepen aan Spartaanse zijde. De Poortugaal aanvaller profiteerde optimaal van de hem geboden mogelijkheid en kon hiermee alsnog de winst voor zijn team pakken.

Voor de “Robey Cup 2018” speelt R.V.&A.V. Sparta a.s dinsdag tegen zowel Rhoon als Zestienhoven. De wedstrijden op Nieuw Terbregge vangen aan om 20.00 uur. U bent van harte welkom!

Opstelling R.V.&A.V. Sparta: Massimo van Ewijk (46e Lars Janssens), Kevin Jumelet (74e Steven Tuns), Jelano Tavares, Yannick van der Sman, Danny Abbing, Robin Verhorst (84e Kevin Jumelet), Gino Verbeek ( 46e Kenny van Gent), Danny Langstraat, Robin van der Sman, Robin Benningshof (46e Martijn Leenderts), Joey Kars (46e Adilson Mendes).