Aliens? Nee, Rotterdam Verlicht!
Aliens? Nee, Rotterdam Verlicht! Foto: Rob Adriaanse

Nieuw lichtfestival zorgt voor UFO-meldingen uit Rotterdam ;-)

Algemeen 21 keer gelezen

Rotterdam - Hahaha, geweldig bericht van onze AD-collega’s: het landelijke UFO Meldpunt is deze maand gebeld door mensen uit Rotterdam en omgeving... Vanwege Rotterdam Verlicht!

Bram Roza van UFO Meldpunt Nederland meldt op ad.nl dat het ‘wat drukker is rondom Rotterdam de afgelopen tijd’. Het meldpunt probeert altijd te achterhalen wat een waarneming geweest kan zijn. En in dit geval gaat het om Rotterdam Verlicht! 

Het UFO Meldpunt is niet verbaasd dat de meldingen veroorzaakt zijn door het lichtspektakel van Mothership. Er zijn meer evenementen die deze maand iets met licht doen. ‘In december hebben meer plekken in het land deze lichtshows of -projecties. We weten dat daar meldingen op binnenkomen.’

Zo deed op 4 december iemand in Spijkenisse melding van ‘een wit licht dat heen en weer ging in een breed gebied’. Vier dagen later informeerde een Hoogvlieter de site van UFO Meldpunt Nederland over ‘een soort grote zaklamp die de hele tijd van west naar oost beweegt in Rotterdam’. 

Rotterdam Verlicht is een nieuw evenement dat jaarlijks moet terugkeren om van Rotterdam meer een ‘winterstad’ te maken. Een stad waar ook in de donkere dagen van het jaar iets te beleven is. Ná corona zal die winterprogrammering pas echt kunnen groeien, maar dit jaar maken we dus al kennis met Rotterdam Verlicht. Van begin december tot en met 20 februari vindt de eerste editie plaats, iedere dag, vanaf de schemering tot 23.00 uur.

In totaal doen er 20 plekken mee aan Rotterdam Verlicht. Op de ene plek is het lichtkunstwerk korter of langer te zien dan elders. Soms zijn het lichtbundels als op bijvoorbeeld de Laurenskerk of de Poort van Zuid, op andere plekken (bijvoorbeeld Noordplein en Heemraadsplein) ziet het er heel anders uit. Bij de A20 in Alexander kun je ‘De Vlam’ zien, verder zijn er twee locaties bij het Alexandrium, twee bij Zuidplein (op de Poort van Zuid en het Verzamelgebouw aan de Strevelsweg). Ook gaat er nog iets gebeuren aan de noordkant van de Van Brienenoordbrug, op Pakhuis Santos bij Rijnhaven, het oude postkantoor aan de Coolsingel, de Westersingel en de Euromast natuurlijk.

Ook bij De Havenloods merkten we sinds de start van Rotterdam Verlicht dat mensen zich afvroegen wat er aan de hand was. Vanwege de coronamaatregelen waren er geen persberichten verstuurd en was er ook geen officiële opening geweest. Nadat Mothership zelf maar naar buiten kwam met het hoe en waarom kregen we nog steeds bérgen aan prachtige foto’s binnen, maar werd het aantal vragen minder. 

Zie ook dit bericht op ad.nl.

Uit de krant