Afbeelding

Kunst over ouder worden achter de ramen bij de Leeuwenhoek

Algemeen 314 keer gelezen

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedere Rotterdammer kan een bericht met foto insturen op dehavenloods.nl via de knop ‘Schrijf mee’.

Aan de West kruiskade 54 in het woonzorgcentrum Humanitas de Leeuwenhoek in Rotterdam, schildert Eric-Jan Evers al tien jaar in het kunstatelier. De raamexpositie is nu ingericht met tien van zijn werken, waarbij het thema ‘Ouder worden en vergankelijkheid’ het hoofdthema is. Het zijn tien portretten, waarvan vijf zelfportretten en vijf portretten van zijn vriend.

Menselijke emotie

Na een zoektocht heeft Eric-Jan Evers gekozen voor de menselijke emotie. Hierbij stelt hij het portret centraal. De eerste portretten die hij schilderde waren de mensen om hem heen, die hij vastlegde op een bijna magisch realistische manier. Na twee jaar liet hij deze werkwijze van schilderen los en ging hij meer vanuit zijn intuïtie werken; wat ressorteerde in een bijzondere portretten-serie.

De kunstenaar hanteert gemengde techniek. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van kranten papier, acrylverf, aquarel en inkt. Zijn werk is expressief, vol van menselijke emotie. Dit wordt nog eens versterkt door zijn eigen geschreven teksten, welke in de portretten zijn verwerkt.

Door deze manier van werken ontstaat er meer diepgang en kracht in zijn portretten, waardoor de toeschouwer wordt geconfronteerd met de veelzijdigheid aan emoties, die uiteindelijk iedereen bij zichzelf zou kunnen herkennen.

Raamexpositie

De kunstwerken van het atelier binnen de Leeuwenhoek worden al 20 jaar geëxposeerd. Sinds een aantal jaren is er ook kunst te bewonderen vanaf de straatkant (raamkunst).  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant