Terwijl Samuel Schampers (van het Jeugdfonds Sport & Cultuur) en wethouder Michiel Grauss in Skateland de speciale krant bekijken, nemen jongeren door welke truc ze gaan laten zien voor de fotograaf van De Havenloods. Foto: Parisa Akbarzadehpoladi
Terwijl Samuel Schampers (van het Jeugdfonds Sport & Cultuur) en wethouder Michiel Grauss in Skateland de speciale krant bekijken, nemen jongeren door welke truc ze gaan laten zien voor de fotograaf van De Havenloods. Foto: Parisa Akbarzadehpoladi

Speciale ‘Kieseenclub’-krant in oplage van 250.000 bij De Havenloods van deze week

Algemeen 448 keer gelezen

Rotterdam - Veel te veel Rotterdamse kinderen weten niet hoe makkelijk het is om lid van een sportvereniging te worden. Om een muziekinstrument te leren spelen of dansles te volgen. Gratis zelfs, als je het zelf niet kunt betalen.

In Rotterdam groeit één op de vijf kinderen op in gezinnen met (te) weinig geld. Fondsen en de gemeente helpen de kinderen met allerlei regelingen, zodat ze toch lid van een vereniging kunnen worden. Om die mensen te bereiken wordt er bij De Havenloods van deze week in een oplage van meer dan 250.000 een speciale ‘Kieseenclub’-krant verspreid.

“We hopen dat we op deze manier veel meer Rotterdamse kinderen kunnen bereiken”, aldus Samuel Schampers, voorzitter van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het jeugdfonds werkt voor de krant samen met allerlei andere Rotterdamse organisaties die zich inzetten voor kinderen die het thuis niet al te breed, zoals Stichting Meedoen in Rotterdam, Stichting Jarige Job, Sam& en Kinderhulp.

Schampers vertelt het tijdens de presentatie van de de ‘Kieseenclub’-krant in Skateland aan de Piekstraat in de wijk Feijenoord. Om hem heen halen kinderen uit de buurt allerlei toeren uit met hun stuntsteps, tussendoor overleggend met welke moves ze het meeste indruk op de fotograaf kunnen maken. Schampers: “Meedoen aan sport en cultuur is belangrijk voor de fysieke en mentale ontwikkeling van kinderen. Het is zonde als ze niet weten hoe eenvoudig het is om lid van een vereniging te worden.”

Lees verder onder de foto.

Salto’s en spectaculaire sprongen in Skateland, én de ‘Kieseenclub’-krant lezen. Foto: Parisa Akbarzadehpoladi

Wethouder Michiel Grauss nam het eerste exemplaar van de krant in ontvangst. “Iedereen kan natuurlijk zelf een keuze maken, maar het is belangrijk dat iedereen weet dat die keuze er wél is. Sport en cultuur verrijken je leven: het is leuk en gezond, je ontwikkelt je talenten en maakt nieuwe vrienden. De stad heeft veel te bieden. Het mag niet uitmaken of nu je in een rijk of arm gezin opgroeit om dat te kunnen ervaren.”

Tegelijk met de krant is deze week ook de website kieseenclub.nl gelanceerd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant