Afbeelding

Rotterdammer van de Week Warner Hahn over Feyenoord, Excelsior én het Nederlands elftal

Sport 9 keer gelezen

Rotterdam - Op zijn achtste begon hij met voetballen en al op zijn zestiende tekende hij zijn eerste contract als profvoetballer. Warner Hahn, inmiddels 24, is opgegroeid in Rotterdam Prinsenland en woont nu in Kralingen. Hij voetbalt bij Excelsior als huurspeler van Feyenoord.

Door Annemarie van der Ploeg

Wat betekent de stad Rotterdam voor jou?
“Heel erg veel. Ik heb hier eigenlijk altijd gewoond, ook toen ik bij andere clubs voetbalde. Toen ik bij PEC Zwolle speelde, heb ik mijn huis hier aangehouden omdat ik toch telkens even één keer in de week terug wilde komen. Rotterdam voelt gewoon als thuis, het maakt niet uit waar ik in de stad ben, in Kralingen of in Prinsenland. Alles aan Rotterdam spreekt me aan. Waar ik ook ooit ga voetballen, als ik terugkom dan ga ik sowieso weer in Rotterdam wonen.”

Wat vind je de mooiste plek in Rotterdam?

“Ik woon om de hoek bij het Kralingse Bos, echt heel erg mooi. Als je op de steiger van de Kralingse Plas staat, zie je toch wel een paar mooie gebouwen. Dat vind ik heel erg gaaf. Dat is ook de reden waarom ik bij het Kralingse Bos ben gaan wonen.”

Wilde je altijd al profvoetballer worden?

“Dat wist ik al vrij snel. Van der Sar was mijn voorbeeld. Ik kreeg op mijn tiende de kans om bij Sparta te spelen en op mijn zestiende tekende ik mijn eerste profcontract. Toen was ik al profvoetballer. Ik werd betaald voor iets wat ik heel erg leuk vond. Toen ik klein was, wist ik al dat ik later voetballer wilde worden, op tv wilde komen en in een stadion wilde spelen. Nou ja, dat is gelukt.”


Hoe is je carrière tot nu toe verlopen?

“Ik begon bij VV Alexandria ‘66 toen ik acht was. Daar heb ik twee jaar gespeeld en ben daarna speelde ik zes jaar bij Sparta. Toen ben ik naar Ajax gegaan in 020! Ik heb daar vier jaar gespeeld en toen werd mijn contract niet verlengd. Daarna ging ik twee jaar naar FC Dordrecht en toen volgde Feyenoord waar ik na twee maanden voor een jaar verhuurd werd aan PEC Zwolle.”

“Terug bij Feyenoord heb ik een half jaartje op de bank gezeten en toen mijn kruisband gescheurd. Na een jaar revalideren werd ik verhuurd aan Excelsior. Ik ben dan wel heel jong, maar ik heb al flink wat meegemaakt. Dat vormt je als mens en als voetballer dus dat is wel heel leuk.”


Waar ben je momenteel mee bezig?

“Ik speel bij Excelsior en het is de bedoeling dat we ons gaan handhaven in de eredivisie. Dat ziet er heel goed uit. Voor de rest gaan we zien wat er allemaal op mijn pad gaat komen en wat voor moois ik verder ga meemaken in mijn carrière.”


Heb je een grote wens?

“Ik wil natuurlijk in het Nederlands elftal voetballen. Daar moet hard voor gewerkt worden. Het is aan mij om te laten zien of ik het ga halen ja of nee. Ik wil nog veel meer bereiken. Ik ben ambitieus. Voor mijn gevoel is dit pas het begin.”


Wat wil je verder nog graag zeggen?

“Rotterdam is goed qua sport. Drie clubs in de eredivisie. Daar kunnen we als Rotterdam trots op zijn. De stadions zitten vol dus er is genoeg animo voor.”

Uit de krant