Leuk: binnenkijken bij onder andere Atelier Ut Spoort Niet. Foto: South Explorer
Leuk: binnenkijken bij onder andere Atelier Ut Spoort Niet. Foto: South Explorer

Leuk in april: ontdek 47 toffe plekken tijdens kunst- en cultuurweekend South Explorer

Algemeen 945 keer gelezen

Rotterdam - Noteer alvast in je agenda: vrijdag 19, zaterdag 20 en/of zondag 21 april ga jij op avontuur in Charlois en Feijenoord. Tijdens de tiende editie van kunst- en cultuurweekend South Explorer kun je je helemaal onderdompelen in kunst en cultuur op Zuid. Nieuwsgierige aagjes kunnen terecht op 47 (!) locaties, om werk van maar liefst 137 kunstenaars te bewonderen.

South Explorer begint vrijdagavond 19 april om 17.00 uur met de feestelijke opening van overzichtstentoonstelling de SALON in Studio Pompstraat, aan de Pompstraat 44c. Om 20.30 is er een openingsconcert in de Oude Kerk Charlois. 

Grote namen en toffe verborgen plekken

Op zaterdag en zondag zijn alle locaties open van 12.00 tot 18.00 uur. Je herkent ze door een wapperende South Explorer-vlag bij de ingang. Grote, bekende locaties als LantarenVenster en Theater Zuidplein doen mee, maar dit is juist ook je kans om al die toffe verborgen plekken te vinden waar het barst van de creativiteit.

Tijdens South Explorer gluur je namelijk binnen bij allerlei ateliers, culturele hotspots, galeries en kunstwinkels. Ook zijn er speciale pop-uplocaties. Al deze kleine en grotere plekken zorgen samen voor een afwisselend, uitdagend aanbod. Wedden dat je met een blij hoofd vol inspiratie thuiskomt?

Stel je eigen route samen

Film, foto, muziek, kostuums, installaties, keramiek, schilderkunst, beeldhouwkunst, zeefdrukken, tekeningen, wandelingen en natuur: het programma is superbreed en je mag dus lekker zelf een route samenstellen met alleen maar dingen die jíj leuk vindt. Dat doe je via de website, of met behulp van een brochure die je kunt ophalen bij de deelnemende locaties. 

Via Facebook en Instagram kun je alvast lekker starten met de voorpret.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant