Feest op de Minister Marga Klompéschool in Ommoord. Foto: Jan de Groen.
Feest op de Minister Marga Klompéschool in Ommoord. Foto: Jan de Groen.

Deze kinderen hebben dit jaar de Textiel Race gewonnen!

Algemeen 398 keer gelezen

Rotterdam - Groep 8 van de Minister Marga Klompéschool in Ommoord heeft de Textiel Race van 2024 gewonnen met in totaal 1194 punten. 23 kinderen en hun leraren namen de prijs in ontvangst van Kinderburgemeester Dominique en Kinderraadslid Alissia.

De school verzamelde de afgelopen weken maar liefst 832 kilo oud textiel en verdiende ook nog bonuspunten door het organiseren van een kledingreparatiemiddag, het maken van posters, ze produceerden een eigen video om buurtbewoners te informeren en gebruikten ook Marktplaats. Ze wisten zelfs het Jeugdjournaal te overtuigen om te komen filmen op school. De kinderen én hun omgeving leerden in deze periode waarom het belangrijk is om minder kleding te kopen, meer te ruilen of weg te geven en oud en kapot textiel op een goede manier weg te doen. De winnende klas krijgt theatervoorstelling ‘Een aardig sprookje’ (door Mirjam Veldhuijzen van Zanten) cadeau.

De Regenboogschool eindigde op de tweede plek met 890 punten. En de derde prijs is voor de Kralingsche School (889 punten). Zij winnen een kledingreparatieworkshop. Dit jaar werd er ruim 4500 kilo kleding ingezameld door tien scholen.

Tijdens de race leerden de kinderen op een leerzame en interactieve manier over onderwerpen als consuminderen, de impact van het maken van textiel op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recyclen. Zij kregen een gastles en gingen vooral zelf aan de slag. Door kleding in de buurt, bij familie of vrienden op te halen. Maar ook door zelf te repareren, met elkaar te ruilen, filmpjes te maken en modeshows te organiseren. Hier konden ze punten mee verdienen.

De scholen die meededen aan de Textiel Race zijn CBS Mozaïek, Elout van Soeterwoude, De Kralingsche School, Minister Marga Klompé, De Notenkraker, Prins Alexander, De Regenboog, Al-Ghazali en Finlandia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant