Pieter van Klaveren (l.) is sinds 2010 bij Stichting MKB Rotterdam Rijnmond actief. Rechts wethouder Robert Simons.
Pieter van Klaveren (l.) is sinds 2010 bij Stichting MKB Rotterdam Rijnmond actief. Rechts wethouder Robert Simons.

Stadspenning voor vertrekkend voorzitter MKB Rotterdam Rijnmond Pieter van Klaveren

Algemeen 360 keer gelezen

Rotterdam - De scheidend voorzitter van MKB Rotterdam Rijnmond ontving de gemeentelijke onderscheiding op dinsdag 26 maart uit handen van wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur). De heer P.P. van Klaveren (1957) kreeg de stadspenning vanwege zijn jarenlange inzet voor de stad Rotterdam.

Die inzet ging verder dan zijn belangrijke werk als warm pleitbezorger van het midden- en kleinbedrijf in regio Rijnmond. Zo maakte hij zich ook hard voor mbo-studenten en werkzoekenden. Van Klaveren blijft na zijn pensionering als adviseur betrokken bij MKB Rotterdam Rijnmond.

Van Klaveren is sinds 2010 bij Stichting MKB Rotterdam Rijnmond actief. Hij was medeoprichter, bestuurslid en vanaf 2017 bestuursvoorzitter. In die jaren heeft hij zich met hart en ziel ingezet voor het midden- en kleinbedrijf in de regio Rijnmond. Onder zijn leiding is de achterban met 50% gegroeid en kwamen nieuwe samenwerkingen tot stand. Altijd met het doel om het ondernemersklimaat in de regio te optimaliseren.

Triple Helix

Daarnaast heeft Van Klaveren de koppeling tussen ondernemers, onderwijs en overheid op de kaart gezet. De zogenaamde ‘triple helix’. Hij initieerde en stimuleerde onder meer allianties tussen overheid en bedrijfsleven om vacatures en werkzoekenden aan elkaar te verbinden.

Verder heeft hij zich via samenwerkingen met InHolland, Albeda en Hogeschool Rotterdam sterk ingezet op het verbeteren van stagebegeleiding van mbo-studenten. Ook had hij oog voor een inclusieve arbeidsmarkt. Samen met de onderwijsinstellingen werkte hij aan het verbeteren van dienstverlening aan mkb-ondernemers rond het aannemen van mensen met een arbeidsbeperking.

Vrijwilligerswerk

Naast zijn werk voor het midden- en kleinbedrijf zette Van Klaveren zich ook op vrijwillige basis in voor de Rotterdamse samenleving. Zo was hij betrokken bij de Stichting Rotterdamse Zakenvrouw en het Platform Veilig Ondernemen Regio Rotterdam. Tot op heden is hij ambassadeur van de Erasmus MC Foundation. In die rol zet hij zijn aanzienlijke netwerk, kennis en vaardigheden in om baanbrekend kankeronderzoek in het Erasmus MC te faciliteren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant