Zaterdag gaat Spider City open op het terrein van Attractiepark Rotterdam. Foto pr
Zaterdag gaat Spider City open op het terrein van Attractiepark Rotterdam. Foto pr

Eindelijk gebeurt er iets bij Attractiepark Rotterdam: zaterdag gaat Spider City open!

Algemeen 6.725 keer gelezen

Rotterdam - Op het terrein van Attractiepark Rotterdam staat na lang wachten eindelijk iets te gebeuren. Sociale onderneming Fun Forest, bekend van de vier outdoor klimbossen in Nederland, opent hier op 29 april haar eerste indooravontuur Spider City. 

Met behulp van speciale handschoenen met klittenband en een veelzijdig zekeringssysteem, klimmen, zweven en vliegen bezoekers tussen de gebouwen en bomen. Door deze nieuwe klimbelevenis kan Fun Forest nu ook buiten het zomerseizoen om mensen in beweging brengen én leer- en werkplekken bieden aan jongeren die lastig aan een baan komen. 

Waar de outdoor klimbossen van Fun Forest gericht zijn op avontuur in de natuur, is Spider City een indoor ervaring. Dankzij Spider City krijgt Fun Forest iedereen het hele jaar door in beweging. Daarnaast behaalt Fun Forest met de indoorlocatie nog veel meer maatschappelijke winst, omdat ze ook in de winter, wanneer de klimbossen gesloten zijn, jongeren een plek in het team kunnen bieden via leer- en werktrajecten. Het is het doel om per 2030 samen 2000 leer- en werkplekken te hebben gecreëerd, waardevol werk te hebben geboden aan 1500 jongeren en 50.000 impact klimkaarten uitgedeeld te hebben. 

Bij Spider City is iedereen welkom om op avontuur te gaan en grenzen te verleggen. Voor veel kinderen is een dagje uit niet vanzelfsprekend. Daarom biedt Fun Forest, zowel in de klimbossen als in Spider City, gratis kaarten aan in samenwerking met verschillende partners die zich inzetten voor minder kansrijke kinderen. 

Spider City is gevestigd op het terrein van de oude afvalverwerking bij de Maastunnel in Rotterdam-Zuid. Dit terrein is in handen van ondernemer Hennie van der Most die het in 2012 kocht om er een pretpark te beginnen. Dat veelbesproken pretpark is nog steeds niet officieel open, maar Spider City dus wel. Naast Spider City opent Fun Forest op de tweede verdieping ook twee kleine indoor klimparcoursen.

Zie ook spidercity.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant