Foto: RET/Rick Keus
Foto: RET/Rick Keus

Dit moet je weten over de drukte vanavond in Rotterdam en de gevolgen voor het openbaar vervoer

Algemeen 1.435 keer gelezen

Rotterdam - Het wordt vanavond heel druk in Rotterdam. In het centrum, bij De Kuip en zeker in het openbaar vervoer. Feyenoord speelt vanaf 21.00 uur in Tirana de finale van de UEFA Europa Conference League tegen AS Roma. De RET laat extra metro’s rijden, de NS rijdt met extra treinen naar De Kuip. Afhankelijk van hoe de wedstrijd afkoopt kan het na afloop zo druk zijn dat er omleidingen en vertragingen ontstaan.

Fans die in het bezit zijn van een entreebewijs om in De Kuip (waar een uitverkocht stadion de wedstrijd op grote schermen bekijkt) reizen 3 uur vóór en 3 uur na de wedstrijd gratis met de bussen en trams van de RET. Na afloop van de wedstrijd wordt extra drukte in het centrum van de stad verwacht. De RET zet extra metro’s in om iedereen zo goed mogelijk te vervoeren. Bij extreme drukte kan het nodig zijn om bepaalde bus- en tramlijnen een verkorte route of een omleiding te laten rijden. Het advies is dan ook om zoveel mogelijk met de metro te reizen.

Het vanaf 16.00 uur niet toegestaan de fiets mee te nemen in de metro. Metrostation Leuvehaven is vanaf 22.30 uur gesloten. De RET waarschuwt om rekening te houden met mogelijke vertragingen na afloop van de wedstrijd. Houd deze pagina van de RET in de gaten voor het meest actuele overzicht van omleidingen en verstoringen.

De NS laat, net als bij wedstrijden van Feyenoord, extra treinen rijden richting het Feijenoord Stadion voor de supporters die daar de wedstrijd gaan kijken. Kijk op de NS Reisplanner voor de actuele vertrektijden.

Uit de krant