Foto: @RTMXL
Foto: @RTMXL

We moeten méér doen met het uitzicht vanaf de Van Brienenoordbrug: ‘Maak fietspad met uitzichtpunt!’

Algemeen 1.505 keer gelezen

Rotterdam - Als over een paar jaar de Van Brienenoordbrug opgeknapt gaat worden, is dat een mooi moment om meteen óók iets meer te doen met de brug als uitkijkpunt over de Rotterdamse skyline. Dat stellen de mensen van RTM XL voor op Twitter. 

'Vanaf 2026 worden de Van Brienenoordbruggen opgeknapt of vervangen', aldus @RTMXL. 'Wat ons betreft het moment om meer te doen met de bruggen! Daarom ons voorstel voor een fietspad aan de westzijde met uitzichtpunt op de skyline en een verbinding met het Eiland van Brienenoord.'

RTM XL is niet de enige die dagdroomt van het mooiste uitzicht dat er is. Elke Rotterdammer van de Week die we afgelopen jaren interviewden voor De Havenloods zei hetzelfde: 'Als ik over de Van Brienenbrug Rotterdam zie liggen, kom ik thuis.' En er waren meer mensen die in De Havenloods droomden over hoe we beter gebruik kunnen maken van het uitzicht vanaf de brug. Zoals in dit ingezonden stuk van Ruud Spruit uit 2020.

De Van Brienenoordbrug is verouderd en krijgt over een paar jaar een grote opknapbeurt. Daarbij wordt de boogbrug in de richting van Dordrecht vervangen door een nieuwe boogbrug. De oude boogbrug wordt op een andere locatie gerenoveerd en teruggeplaatst ter vervanging van de brug in de richting van Den Haag.

Uit de krant