Van Brienenoordbrug
Van Brienenoordbrug Foto: R. Spruit
DAGDROMEN

‘Wat zou het mooi zijn als de boog van de Van Brienenoordburg een uitkijkpunt wordt’

Algemeen 479 keer gelezen

Rotterdam - Wat zou het mooi zijn als we de boog van de Van Brienenoordbrug konden gebruiken als uitkijkpunt. Om mooie foto’s vanaf te maken. Het is de droom van Ruud Spruit, en hij stuurde zijn dagdroom naar ons op.

‘Een beetje dagdromen op Rotterdam Zuid Oost kan toch geen kwaad? Over een paar jaar wordt er groot onderhoud gepleegd aan de Van Brienenoordbrug. Als we de plannen van Rijkswaterstaat mogen geloven dan gaat het brugdeel die in 1989 is bijgeplaatst vervangen worden voor een nieuwe brug.

Een hele klus die in drie zomers geklaard moet worden, dus dat belooft tegen die tijd spektakel voor de oude dame die Zuid met Noord verbindt en een onmisbare schakel is op -en rond de ruit van Rotterdam.

Het vervelende is nu dat je niet echt een mooi plaatje kan maken van de stad Rotterdam, want het naastgelegen fietspad biedt niet die mogelijkheid!

Dat kan alleen als je gebruikt maakt van de Euromast! Het zou natuurlijk geweldig zijn als men de boog kan benutten van die nieuwe Van Brienenoordbrug. Die moet daar dan wel voor worden ingericht. Nu met de vernieuwing lijkt het moment om daar eens over na te denken? Een mooi voorbeeld is de brug in Sidney in Australië! Het zou een fenomenaal uitzicht opleveren vanuit Zuid-Oost richting het centrum van onze stad Rotterdam en de havens! Blijft de vraag of Rijkswaterstaat daar voor te porren is.’

(Ruud Spruit)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant