Senay Akdemir stopt met Dolice en gaat aan de slag als ambtenaar.
Senay Akdemir stopt met Dolice en gaat aan de slag als ambtenaar.

Senay stopt met Dolice, de pret is er af. Maar: ‘De Beijerlandselaan blijft míjn straat!’

Algemeen 377 keer gelezen

Rotterdam - Als deze week de café’s en restaurants in Rotterdam weer open mogen, blijft Dolice aan de Beijerlandselaan dicht. Senay Akdemir heeft de handdoek in de ring gegooid en stopt ermee. ‘De pret is er na al die lockdowns voor ons wel af.’

Senay hakte de knoop een paar weken geleden door toen er wéér een lockdown over de horeca heen kwam. “Nu kom ik er nog zonder schulden uit. Ik ben met Dolice begonnen uit passie voor eten en drinken en muziek. Iedereen die bij ons binnenkwam met een instrument kreeg gratis drank van me. Maar ja, we zijn nauwelijks open geweest. Van de drie jaar dat Dolice bestond, is de zaak twee jaar dicht geweest! Daardoor is de pret er voor mij nu echt van af.”

Er komen veel teleurgestelde en lieve reacties op de beslissing van Senay. “Ik weet niet zo goed hoe ik daar mee om moet gaan. Wij willen iedereen bedanken die ons een warm hart heeft toegedragen en heeft bijgedragen op welke manier dan ook. We zullen iedereen missen, maar wellicht komen we elkaar op een andere manier tegen.”

Precies een jaar geleden maakte Senay Akdemir het dieptepunt van haar horecacarrière op Boulevard-Zuid mee. Er sneuvelde van alles op het terras tijdens de avondklokrellen van 25 januari 2021. Omdat ze de rellen van tevoren wel zag aankomen, stond Senay die avond als een leeuwin op de stoep om haar zaak te verdedigen. ‘Hé joh, dit is mijn brood’, riep ik. Ze zeiden nog ‘sorry mevrouw...’ Ja, het was wel eng, maar ik ben niet zo gauw bang hoor. Dit is mijn straat, die wil ik beschermen’, zei ze een jaar geleden in De Havenloods.

Vanavond helpt Senay mee bij de kaarsjesactie van Lars Klappe. Op de hele Boulevard-Zuid worden kaarsen aangestoken om ondernemers en bewoners een hart onder de riem te steken. “Natuurlijk. Ik woon hier. De Beijerlandselaan blijft mijn straat. Ik ga hier nooit meer weg! Met de nieuwe eigenaar van het café heb ik al afgesproken dat ik er altijd mag komen drinken. En ik heb ook al een nieuwe baan, als beleidsadviseur bij de gemeente Papendrecht.”

Uit de krant