Katja Strik.
Katja Strik.

Katja is een hippe oudere met alvast een héél leuk verhaal over haar deelname aan Project Rembrandt!

Algemeen 595 keer gelezen

Rotterdam - Katja Strik belde naar De Havenloods. Katja vertelde dat ze een hippe Rotterdamse oudere is met een mooi verhaal. Ze heeft meegedaan aan het nieuwe seizoen van Project Rembrandt. Daar mag ze eigenlijk nog niet zoveel over vertellen (de uitzendingen beginnen pas op 23 januari), maar toch wel een beetje. En omdat ze zo leuk kan schrijven plaatsen we hier haar verhaal:

‘Ik ben een inmiddels 73-jarige hippe oudere die graag in is voor nieuwe dingen. Dus toen er behalve schilderen, puzzelen, breien, lezen en veel bellen naar vriendinnen niet veel anders te doen was, kwam ik een een aankondiging tegen van een derde seizoen voor Project Rembrandt op NPO1. Ik dacht niet geschoten altijd mis dus heb ik me aangemeld, een leuk verhaaltje geschreven en digitaal een paar schilderijen opgestuurd. 

In maart werd ik gebeld door Marjolein van productiebedrijf Helder (maakt dit programma) dat ik van de ongeveer 1400 inzendingen bij de laatste 100 was. Na een maand zou ik meer horen…

En ja hoor!

Na nog meer beoordelingen van professionals had ik er weer 50 weggespeeld. Ze wilden mij graag ontmoeten in Amsterdam. Dus ik met werk en een leuke outfit naar Amsterdam, want het oog wil ook wat. Het werd een soort van sollicitatiegesprek over wie ik was enzo. Natuurlijk stond gelijk de camera op mij gericht, nou ja geen punt hoor, ik babbel wel…..de tv wil natuurlijk geen saaie pieten…..hahahaha. 

Nog weer een maand gewacht en dat werd natuurlijk steeds spannender. En ja hoor, op een mooie zonnige dag in mei werd ik weer gebeld door Marjolein en ik was geëindigd bij de laatste 30, wat zoveel betekend als ‘je zit in ieder geval in de wedstrijd in de eerste aflevering van de acht.’ En net zoals bij de Voice of Holland is het een afvalrace.

Er was in augustus een kennismakingsochtend waarbij er gelijk onder druk een portret geschilderd moest worden van een model. Eind augustus zijn de opnamedagen gestart.- Omdat ik in het verleden veel figuratie heb gedaan voor film en reclame weet ik dat het veel wachten is. Zo ook hier. Maar het zijn gezellige medewerkers en medekandidaten dus er is veel gelachen.

Als ik thuis schilder, zit ik het liefst in mijn eigen cocon, dus bij de opnames was dat wel even anders. Telkens een camera of microfoon voor je of achter je en dan de begeleiders Iris Frédéric en Tyas Leeuwerink en de presentatrice Annechien Steenhuizen die wat aanwijzingen gaven of wat wilde weten. We moesten in korte tijd een opdracht vervullen en al die afleiding erbij was in ieder geval erg lastig. En dan werden er tussen de bedrijven door nog allerlei interviews afgenomen….. ook spannend hoor in een kleine donkere kamer met grote lamp op je gericht…..Pfffff best wel veel allemaal.

Ik was na zo’n opnamedag kei kapot. Het mooie van dit alles is wel dat ik er voor een heel jaar energie van heb gehad, dus dat is mooi meegenomen. En dan eindelijk na lang wachten en niet mogen zeggen op welke plaats je geëindigd bent is dan op zondag 23 januari de start van het programma...’

Katja Strik

Zó mooi kan Katja schilderen!

Uit de krant