Natuurtalent is een prachtige stadsoase op het voormalige Berberisschooltuinencomplex aan de Veldkersweg 50. Foto: Paulina Popiolek
Natuurtalent is een prachtige stadsoase op het voormalige Berberisschooltuinencomplex aan de Veldkersweg 50. Foto: Paulina Popiolek

Nep-monteur licht Natuurtalent op

Algemeen 1.239 keer gelezen

Rotterdam - Eén van de mooiste plekjes van Rotterdam zit in de problemen. Een zogenaamde elektrotechnicus ging er vandoor met liefst 5000 euro. Gelukkig wordt er enthousiast gedoneerd op een online-benefietactie.

Natuurtalent is een heerlijke stadsboerderij in Schiebroek waar mensen met een verstandelijke beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen werken. En juist die plek is opgelicht door een nep 24-uurs elektrotechnisch installatiebedrijf. Die zijn er met minimaal 5000 euro cash vandoor en het probleem is niet verholpen. 

‘Helaas, het is een feit! We zijn opgelicht en niet zo’n beetje ook’, schrijft Natuurtalent op Facebook. ‘De spoeddienst die onze stroomstoring zou oplossen, is er met ons geld vandoor!! Wij blijven verslagen én met lege zakken achter...’

Hartverwarmend om te zien, was dat er deze week meteen een fundingactie in het leven is geroepen. Daar was binnen enkele dagen door tientallen mensen al meer dan duizend euro ingezameld. Het streefbedrag is 6000 euro, het gestolen geld plus de kosten voor een nieuwe monteur.

Natuurtalent is een prachtige stadsoase op het voormalige Berberisschooltuinencomplex aan de Veldkersweg 50. Sinds 2012 zijn de schooltuinen gesloten. Talentfabriek010 zag op dit braakliggende terrein mooie kansen voor Natuurtalent: een ontmoetingsplek voor de wijk en meteen ook een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tot bloei komen.

Inmiddels is Natuurtalent de achtertuin van de wijk, met pluktuinen en stadslandbouw activiteiten. Bezoekers kunnen bloemen, kruiden en vruchten plukken en zelfs hun eigen groenten oogsten. Ook kun je er vergaderen, een feestje vieren of evenementen bezoeken.

Doneren kan op getfunded.nl/.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant