Jordan Roy uit Hoogvliet koos voor Waylon.
Jordan Roy uit Hoogvliet koos voor Waylon. "Ik heb in het verleden de backing vocals bij Waylon verzorgd en ik hoopte dan ook dat hij zou draaien." (Foto The voice of Holland)

Jordan Roy naar Battles in The voice of Holland

Algemeen 39 keer gelezen

Nieuwe kansen voor de Hoogvlietse zanger Jordan Roy. Tijdens de voorronde van The voice of Holland draaiden alle coaches. “Het was spannend. Ik verwachtte dat ik afgeleid zou worden als een coach de knop indrukt en draait. Gelukkig hoor je dat niet in de zaal.”

Hoogvliet - Jordan koos voor Waylon. “Ik heb in het verleden de backing vocals bij Waylon verzorgd en ik hoopte dan ook dat hij zou draaien. Zijn muziek spreekt me enorm aan en hij is iemand die carrière heeft gemaakt nadat hij tweede werd bij Holland’s Got Talent. Dat spreekt me aan”, zegt Jordan Roy.

Dak eraf!

Vrijdag genoten bijna drie miljoen mensen van zijn optreden en in Hoogvliet ging bijna het dak eraf. “De show was eerder opgenomen en ik mocht niemand vertellen hoe het was gegaan. Dus met familie en goede vrienden zaten we met pizza’s voor de buis. En je hoopt altijd dat de coaches draaien. Toen dat ook gebeurde was er meteen zoveel geschreeuw alsof we naar een voetbalwedstrijd zaten te kijken.”

Adlicious

Jordan treedt nog op met Adlicious, waarmee hij tweede werd bij X factor. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf, leidt zijn eigen popkoor en is zangcoach. “Hoewel ik nu solo zing blijf ik de optredens met Adlicious er naast doen. Dat meerstemmig zingen wil ik niet missen en we zijn elkaars beste vrienden.”

Michael Jackson

Met het lied ‘Man in the mirror’ van Michael Jackson heeft Jordan het zich tijdens de zangwedstrijd niet gemakkelijk gemaakt. “Dit lied spreekt me aan om de tekst. Het gaat er om dat een betere wereld bij jezelf begint. Het gaat om jezelf en wie je bent. Je moet ervoor zorgen dat je, ook al maak je verschillende keuzes in het leven, jezelf in de spiegel kan aankijken. Dat lied slaat helemaal op mijn leven vanaf vorig jaar januari toen ik dit solo-pad insloeg. Ik zing het daarom helemaal vanuit mijn gevoel.”

Uiteindelijk bepalen The Battles of Jordan door mag naar de volgende ronde. In de tussentijd schrijft hij liedjes en gaat hij ze in de studio opnemen.

Uit de krant