Afbeelding

Korfbal Challenge in Topsportcentrum belooft veel spanning

Algemeen 5 keer gelezen

Rotterdam - De Korfbal Challenge in Topsportcentrum Rotterdam belooft weer volop spanning, en niet alleen dankzij een sterk deelnemersveld. De schotklok gaat van 27 tot en met 30 december al lopen als de bal wordt onderschept in de verdediging en er is weer een ledpaal die tegelijk met de schotklok afloopt van groen naar oranje en rood.

Door Emile Hilgers

“We hebben het sterkste deelnemersveld ooit”, vertelt KNKV-eventmanager Eric Geijtenbeek over het avondprogramma. “Met de kampioen van Nederland TOP/SolarCompleet en verliezend finalist Fortuna/Deltalogistiek. TeamNL Korfbal, de Belgische nationale selectie Diamonds, Chinees Taipei en China zijn ook weer van de partij. En Suriname en het Talent TeamNL Korfbal die vorig jaar nog een oefenwedstrijd speelden, doen nu volwaardig mee.”

“Vooral voor de buitenlandse teams, die niet zoals wij een competitie spelen tegen andere topploegen, is deze Korfbal Challenge een mooie voorbereiding op het WK in augustus”, vervolgt Geijtenbeek. “Suriname, met spelers die bij Nederlandse clubs competitie spelen, heeft zich als beginnende ploeg knap geplaatst voor het WK.”

Net als vorig jaar is één van de experimenten tijdens deze Korfbal Challenge een tweede scheidsrechter. Geitenbeek: “We wilden dit experiment nog een keer uittesten, dat doen we wel vaker. De ledpaal die meeloopt met de tijdklok hadden we ook al eerder, maar er is nu een nieuwe versie. En de schotklok gaat dus al lopen bij een onderschepping door de verdediging, en in de aanval gaat de klok bij een herhaalde aanval niet na 25 seconden maar al na 15 seconden af.”

Nóg een nieuwtje: het talententoernooi voor U13, U15, U17 en U19 heeft meer deelnemers dan voorheen door meer RTC’s in de jongste categorie.

Uit de krant