'Hedda Gabler' is een beroemd toneelstuk van de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen uit 1890.
'Hedda Gabler' is een beroemd toneelstuk van de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen uit 1890.

Kerstdrama met hedendaagse Marilyn Monroe in de hoofdrol

Algemeen 233 keer gelezen

Rotterdam - Vroeger leefde Hedda erop los. Feesten, drugs, en affaires met mannen en vrouwen. Maar het geld uit haar vaders erfenis raakte op. En het werd zo onderhand ook wel tijd.

Nu is ze getrouwd. Met de saaie, burgerlijke Jurgen. Hedda verveelt zich dood met hem. Als haar ex-vriendin Ella Lövborg plots opduikt, komt een gedoofde vulkaan weer tot leven.
Hedda Gabler is zoals Marilyn Monroe: mannen en vrouwen vallen voor haar, idealiseren haar, willen haar. Ze heeft de fantasieën van anderen altijd perfect vervuld. Maar wie is ze zelf? En hoe wil ze leven?

‘Hedda Gabler’ is een beroemd toneelstuk van de Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen uit 1890. Grote thema’s zijn onmacht en zinloosheid. Het stuk valt onder Ibsens psychologische en symbolische drama’s.
Theater Mooi Weer & Zo is een professioneel Rotterdams toneelgezelschap dat voornamelijk (maar niet uitsluitend) klassiek repertoire brengt in een aansprekende setting. De voorstellingen vinden plaats in de huiselijke setting van het theatercafe´. Daar wordt gegeten, gedronken en met elkaar gepraat. Mooi Weer & Zo maakt theater waarin je iets kunt herkennen, waarover je je kunt verbazen en waarvan je iets kunt vinden.

Praktisch

De voorstelling is dit jaar nog te zien op 23, 24, 26, 28, 29 december een de ‘s Gravendijkwal 77b. Inloop: 18.00 uur. Kaarten kosten 30 euro. Dit is inclusief een vijfgangendiner.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant