Door de geweldige inzet van heel veel Rotterdammers ontvingen 2575 kinderen die opgroeien in armoede een positieve en vreugdevolle herinnering in deze decembermaand! 
Door de geweldige inzet van heel veel Rotterdammers ontvingen 2575 kinderen die opgroeien in armoede een positieve en vreugdevolle herinnering in deze decembermaand!  Foto: Serve the City Rotterdam

Wauw, 2575 kinderen blij gemaakt na inzameling voor de Sint

Algemeen 2 keer gelezen

Rotterdam - Dit bericht is ingezonden via ‘Schrijf mee’ op dehavenloods.nl. Heel veel van onze berichten komen daar binnen, iedere Rotterdammer kan er een een stukje met foto plaatsen!

Geweldig nieuws! Dit jaar hebben we met de benefietactie Sint voor Kint 2575 cadeaubonnen van de speelgoedwinkel t.w.v. €20,- uitgedeeld aan Rotterdamse gezinnen met een krappe beurs. Dit staat gelijk aan een waarde van €51.500,-! Iedereen die een steentje heeft bijgedragen: enorm bedankt!

Sint voor Kint

Sint voor Kint is de jaarlijkse benefietactie van Serve the City Rotterdam met als doel geld op te halen voor Rotterdamse kinderen die opgroeien in armoede, want elk kind in Rotterdam verdient een Sinterklaascadeau! We nodigen groepen en kerken uit om sponsoracties te organiseren en werven aanvullend geld bij fondsen en bedrijven. Van de opbrengst geven we de ouders rond Sinterklaas een cadeaubon van de speelgoedwinkel waarmee zij zelf een Sinterklaascadeau kunnen kopen voor hun kinderen.

Terugblik

In de afgelopen maanden zijn er onder de huidige omstandigheden op creatieve manieren mooie sponsoracties georganiseerd. Zoals de 3x3 kruidnotenactie, sponsorloop, escaperoom, statiegeldflessen inzameling en verschillende verkoopacties. Daarnaast hebben we ook heel veel donaties mogen o.a. na het plaatsen van een artikel in de Havenloods. Mooi om te zien hoe hartverwarmend mensen reageren!

We zijn enorm dankbaar dat we dankzij de betrokkenheid en inzet van zoveel mensen dit geweldige resultaat hebben behaald. Veel mensen die samen kleine dingen doen kunnen met elkaar een groot verschil kunnen maken!

De cadeaubonnen zijn uitgedeeld via de Voedselbank Rotterdam en via onze maatschappelijke partners in de stad. Met deze actie ontvingen 2575 kinderen en hun gezinnen een positieve en vreugdevolle herinnering in deze decembermaand! 

We kregen deze mooie reactie van een ouder: ‘Wat ongelooflijk fijn dat we deze cadeaubonnen mogen ontvangen. Op deze manier kunnen onze kinderen tóch de cadeaus krijgen die we als ouder zo graag willen geven maar waar eigenlijk de financiële ruimte niet voor bestaat. Heel erg bedankt en hele fijne dagen gewenst!’ 

En een uitdeelpunt liet ons weten: ‘Mensen waren heel verrast en blij dat ze nu gewoon een keer naar de speelgoedwinkel kunnen en zonder zorgen iets kunnen uitzoeken voor hun kinderen.’ 

Iedereen die een steentje heeft bijgedragen: Enorm bedankt voor jullie fantastische inzet en betrokkenheid!

P.S. Ook volgend jaar organiseren we weer Sint voor Kint. Wil jij ook meedoen of meer weten over de actie? Ga naar www.sintvoorkint.nl

Uit de krant