De Coolsingel zelf heeft de Roparun alweer heel wat jaartjes moeten missen. Het evenement moest voor de finish uitwijken naar de Binnenrotte.
De Coolsingel zelf heeft de Roparun alweer heel wat jaartjes moeten missen. Het evenement moest voor de finish uitwijken naar de Binnenrotte. Foto: Marco Teljeur

Als de Roparun terugkomt in Rotterdam, staat de Coolsingel met open armen te wachten!

Algemeen 74 keer gelezen

Rotterdam - Zeg je Roparun, dan zeg je Coolsingel. Voor de Roparunners is de Coolsingel al sinds 2004 dé plek waar alles samenkomt. Waar ze met gespaarde krachten de laatste meters maken van de langste estafetteloop ter wereld, om geld op te halen voor mensen met kanker. De finish in zicht, om als helden te worden onthaald. Helaas moeten we door corona nog even geduld hebben, maar één ding is zeker: als de Roparun terugkomt in Rotterdam (2022?), staat de vernieuwde Coolsingel met open armen te wachten!

Als estafetteloop van meer dan 500 kilometer (van Parijs, Bremen en Almelo naar Rotterdam), is de Roparun onlosmakelijk verbonden met Rotterdam. Eerst als startlocatie, maar inmiddels alweer jaren als de eindstreep.

Binnenrotte

De Coolsingel zelf heeft de Roparun alweer heel wat jaartjes moeten missen. Drie jaar geleden, bij de start van de werkzaamheden, moest het evenement voor de finish uitwijken naar de Binnenrotte. Vorig jaar ging de loop natuurlijk helemaal niet door (want: corona), maar dit jaar zouden de circa 9000 deelnemers eindelijk weer terugkeren naar de vertrouwde Coolsingel. We schrijven zóuden, want ook dit jaar kan er nog geen groot evenement gehouden worden in Rotterdam. In plaats daarvan schuift de fysieke Roparun 2021 van het traditionele Pinksterweekend door naar het weekend van 2 en 3 oktober. Hij wordt dan gehouden in Zuid-Nederland, met zowel start als finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf.

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor de jubileumeditie van de Roparun zijn gesloten. Maar liefst 185 teams hebben zich aangemeld om aan deze dertigste jaargang van de estafetteloop mee te doen. Het aantal ligt aanzienlijk lager dan de 340 teams die zich voor de Roparun 2020 hadden ingeschreven maar gezien de onzekere tijd is de organisatie tevreden met de opkomst.


Per 1 april staat de organisatie, Na het vertrek van Wiljan Vloet, onder leiding van interim directeur Dick van Arnhem. In de tussentijd wordt er gezocht naar een directeur die zich voor de lange termijn aan de organisatie wil binden.


Van Arnhem: “Het is mooi om te zien dat ondanks de rare tijd waarin we leven, zo veel deelnemers betrokken blijven bij Roparun. En niet alleen deelnemers, maar ook onder vrijwilligers merk ik een grote motivatie om dit jaar tot een succes te maken. Het is mijn doel om er samen dan ook alles aan te doen om een veilig en succesvol evenement te organiseren in oktober”.


In het traditionele ‘Roparunweekend’ met Pinksteren biedt Roparun deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan een digitale variant. Door middel van een app kunnen de teams vanuit huis deelnemen om zo ‘digitaal’ kilometers af te leggen voor het goede doel.

Kijk voor meer informatie op roparun.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant