Afbeelding

Gratis coronatest voor Rotterdammers die naar Duitsland willen

Algemeen 119 keer gelezen

Rotterdam - Inwoners uit Rotterdam die voor hun werk, voor zorg of voor onderwijs naar Duitsland moeten, kunnen vanaf nu gratis een coronatest laten afnemen. Via de website grenstesten.nl kunnen inwoners zich melden voor deze gratis coronatest. 

Met het vergoeden van de kosten, wil de Nederlandse overheid inwoners in de grensstreek tegemoet komen die extra kosten moet maken vanwege de verplichte negatieve coronaverklaring van de Duitse overheid.

Sinds enkele weken moet iedereen die Duitsland wil bezoeken een negatieve coronatest kunnen overleggen. Deze verplichting raakt inwoners in Rotterdam extra hard. Wie in Nederland woont, maar in Duitsland werkt, moet zich nu op eigen kosten meerdere keren per week laten testen om naar het werk te kunnen. Maar ook Nederlandse inwoners die (mantel)zorg verlenen voor familieleden in Duitsland of zelf zorg ontvangen in Duitsland, krijgen door de verplichting met onverwachte extra uitgaven te maken. Dat geldt ook voor inwoners uit de grensstreek die fysiek onderwijs volgen in Duitsland.

In het merendeel van de Nederlandse grensgemeenten en grote steden in Nederland wordt de komende weken toegang tot gratis testen aangeboden voor het noodzakelijk grensverkeer van Nederland naar Duitsland.

Is de testlocatie in de eigen gemeente er nog niet of in ontwikkeling, dan kunnen inwoners altijd een gratis test laten afnemen bij een andere gratis testlocatie in de buurt. Inmiddels zijn er meer dan 60 locaties waar inwoners van Rotterdam terecht kunnen. Op de website grenstesten.nl is te vinden op welke testlocaties inwoners uit Rotterdam terecht kunnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant