Op bezoek bij Royston Drenthe.
Op bezoek bij Royston Drenthe. Foto: NTR
Kijktip

Royston Drenthe, een Rotterdamse straatjongen tussen de Galácticos

Algemeen 234 keer gelezen

Rotterdam - Andere Tijden Sport staat zondag 1 augustus vanaf 22.20 uur helemaal in het teken van Royston Drenthe. Het tv-programma op NPO1 gaat op bezoek bij de Rotterdamse straatjongen die na één seizoen in het eerste van Feyenoord opeens tussen de Galácticos van Real Madrid terecht kwam.

Stel je voor: je bent 20 jaar, je wordt wakker en er staan zes nullen op je bankrekening. Royston Drenthe speelt net één seizoen voor Feyenoord als de grootste club van de wereld, Real Madrid, hem in 2007 voor 13 miljoen euro naar Madrid haalt. Een Rotterdamse straatjongen tussen de Galácticos.

Lees verder onder de foto.

Royston Drenthe bij zijn presentatie in Madrid.

Het is het startsein voor een tumultueuze carrière, die nog steeds voortduurt, tegenwoordig bij Racing Murcia in de Spaanse derde divisie. Andere Tijden Sport zoekt Royston Drenthe op in Murcia, waar hij je mee terugneemt naar zijn leven vol verlokkingen en valkuilen in de top van het profvoetbal. 

Het is de laatste nieuwe aflevering van de zomerserie van Andere Tijden Sport, getiteld Royston Drenthe, The Million Dollar Question - gemaakt door David Kleijwegt, Thomas Vroege en Steven van der Gaag, die eerder ook de afleveringen maakten over Willem van Hanegem (WILLEM) en de Europacup I van Feyenoord (We hebben ‘m!!).

Andere Tijden Sport is het sportgeschiedenisprogramma van NOS en NTR, gepresenteerd door Tom Egbers.

Bekijk hier vast een korte promo.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant