Afbeelding

Primeur voor Rotterdam: eerste Bierboutique

Zakelijk 17 keer gelezen

Rotterdam - Wie van speciaal bier houdt, kan vanaf begin februari zijn hart ophalen op de Witte de Witstraat. Hier opent de eerste Bierboutique van ons land haar deuren in het voormalig pand van Jaffa 2. Eigenaren Iris Wulffraat en Jan Wouters, van het op steenworp afstand liggende eetcafé Opa, zagen in dit 18-eeuwse pand met prachtige gevel hun kans voor een tweede nieuwe stap: een Bierboutique. Een prachtzaak met de uitstraling van een boetiek die doet denken aan de tijd van The Great Gatsby. Hier kan de gast heerlijk toeven en genieten van speciaal bier. Uiteraard staat ook de oude vertrouwde pils op de kaart.

Speciaal bier
Alsof je zo in een boetiek in een zijstraat van Parijs bent beland. Dat is de Bierboutique die haar deuren opent op de bekende Witte de Withstraat nummer 40B in Rotterdam centrum. Een nieuw pareltje in de Maasstad waar liefhebbers van de goudgele rakker verschillende speciaal biertjes kunnen proberen in een warme en rijke omgeving. Gouden muren, fluweel beklede stoelen, zwart-wit tegels en een schitterde donkergroene bar met daaraan hoge ronde zwarte krukken. De donkergroene back bar met glazen kastjes springt direct bij binnenkomst in het oog. De lekkere borrelhapjes geserveerd op schalen ademen de bourgondische sfeer en doen de gast het water - of in dit geval bier-, in de mond lopen. Want naast de speciaal biertjes op de tap en de 70 verschillende bieren op de fles kunnen de gasten ook kleine gerechten bestellen, zoals mooie kazen en charcuterie. Daarnaast kan er van donderdag tot en met zondag worden geluncht en gedineerd. Het eten dat wordt uitgeserveerd is eenvoudig met een elegante twist.
 
If she drinks beer..
Bier is allang niet meer alleen iets voor mannen. Steeds meer vrouwen ontdekken het gele goud. Vooral speciaal biertjes zijn favoriet bij het vrouwelijk schoon. Aangezien vrouwen niet altijd dolgelukkig worden van een bruine kroeg, bedachten Wulffraat en Wouters de Bierboutique. Waarmee zij zeker de mannen niet willen buiten sluiten, maar ook een plek wil bieden aan de vrouw die graag met haar vriendinnen of date een biertje drinkt. Maar dan wel in stijl. And you know what they say: If she drinks beer, she’s a keeper…
 
Wijn
De niet bierfanaten hoeven de Bierboutique overigens zeker niet te schuwen, want er worden ook gin tonics geserveerd en andere sterke dranken. Daarnaast is er een uitgebreide wijnkaart en kan er ook gewoon frisdrank worden besteld. De stoere zytholoog (biersommolier) Lisa Rakers schenkt voor ieder wat wils en zit boordevol kennis over bier, dus vraag maar raak! Samen met chef Renate Boes en chef Leila Meyers gaat zij de scepter zwaaien in de Bierboutique. Renata Boes is al jaren chef bij Opa en zal dus overigens voor velen een vertrouwd gezicht zijn.
 
Achtergrond
Iris Wulffraat is al vijftien jaar horecaondernemer en eigenaresse van Eetcafé Opa. Sinds 2014 wordt zij hierin bijgestaan door horecaondernemer Jan Wouters. De twee blijken een gouden duo. Wulffraat: ,,We zochten een nieuwe uitdaging, iets dat we helemaal van de grond af aan samen op konden bouwen. Een zaak met een eigen identiteit.’’ Met de Bierboutique komt een langgekoesterde droom uit voor het Rotterdamse horecasetje. Wouters: ,,Toen een van de mooiste panden van Rotterdam, nota bene tegenover Opa, vrij kwam, wisten we meteen dat we hier iets wilden beginnen. Aangezien speciaal bier enorm in opkomst is en we in Rotterdam een plek misten waar ook de vrouwelijke bierdrinker op haar wenken wordt bediend, kwamen we op het idee van de Bierboutique.’’

www.bierboutique-rotterdam.nl

Uit de krant