Afbeelding

Oranje international Milan de Koff naar SVH waterpolo

Sport 24 keer gelezen

Rotterdam - De herenselectie van de Rotterdamse club en nieuwkomer in de Eredivisie wordt uitgebreid met keeper Milan de Koff. De 21-jarige international komt over van AZC uit Alphen en wil zich bij SVH met meer plezier ontwikkelen op het hoogste niveau van Nederland.
 

De Koff speelde in de jeugd van MNC Dordrecht en debuteerde daar op zijn 16e in de hoofdklasse. In 2015 koos hij ervoor om naar Alphen te gaan. Daar behaalde hij afgelopen seizoen de tweede plek in de Eredivisie en bij de play-offs werd AZC in de kwartfinale uitgeschakeld door Het Ravijn. Daarnaast heeft de keeper al een mooi CV opgebouwd bij Oranje. In Zeist doorliep hij alle jeugdselecties en speelde op verschillende EJK/WJK’s door heel Europa. Eind 2016 maakte hij zijn officiële debuut in het keurkorps van bondscoach Robin van Galen. De ambitieuze keeper gaat nu de zomer in als één van de drie goalies van het nationale herenteam.

Bij SVH waterpolo streeft de Koff naar een goede combinatie tussen plezier en ambitie. Ook hoopt hij zijn ervaring goed in te kunnen zetten voor het team. Hoofdcoach Joost Vlag is verheugd over de transfer: “Milan behoort tot de absolute top van Nederland. Zijn komst past bij onze ambitie om een rol van betekenis te spelen in de Eredivisie. Daarnaast hebben we met de komst van Bart Boevink en de nieuwe rol van Jan Schrama een sterker kader rondom het team gecreëerd.”

Het bestuur van de vereniging uit Rotterdam Noord kijkt met een positieve blik naar de toekomst. Waarnemend voorzitter Bas Krootjes. “Het is begin mei en we hebben al twee aanwinsten binnen. Dat geeft vertrouwen voor de komende periode en volgend seizoen. Er lopen nog meer gesprekken met mogelijke nieuwe SVH’ers.”

Sinds 1926 is zwemsportvereniging SVH dé waterpolovereniging van Rotterdam. SVH heeft momenteel 18 teams. Er zijn 5 heren teams, twee damesteams en elf jeugdteams. Heren 1 speelt al jaren mee in de top van de eerste klasse bond – vergelijkbaar met het niveau van de Rijnmondse voetbalclub FC Dordrecht – en heeft nu dus het kampioenschap behaald en gaat naar de Eredivisie. Heren 2 speelt mee in de top van de reserve 2e klasse. Dames 1 is dit seizoen ook kampioen en gaat naar de 1e klasse district. Met veel focus op de jeugd hoopt SVH de komende jaren te blijven groeien. Meer interesse? Kijk snel op http://svhwaterpolo.nl/

Uit de krant