Vanaf september is ook Lombardijen aan de beurt. Foto: Gemeente Rotterdam
Vanaf september is ook Lombardijen aan de beurt. Foto: Gemeente Rotterdam

Vanaf september betaald parkeren in de wijk Lombardijen

Algemeen 7.248 keer gelezen

Rotterdam - De gemeente gaat vanaf september van dit jaar betaald parkeren invoeren in de wijk Lombardijen. Van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur en op zondag van 12.00 tot 23.00 uur. Belangrijke reden daarvoor is dat uit onderzoek is gebleken dat er vooral ‘s avonds nauwelijks nog een parkeerplaats in de wijk te vinden is.

Dat er een tekort is aan parkeerplaatsen in de wijk, zou kunnen komen door een ‘waterbedeffect’. Als in de ene wijk betaald parkeren wordt ingevoerd, verplaatst de druk zich naar aangrenzende wijken. Daarom wordt gefaseerd, maar snel achter elkaar, betaald parkeren ingevoerd in alle wijken binnen de ring van Rotterdam.

Parkeervergunning

Bewoners, bedrijven of specifieke organisaties komen onder bepaalde voorwaarden in aanmerking voor een parkeervergunning. Bewoners kunnen voor hun bezoekers een bezoekersparkeervergunning aanvragen.

Drie auto’s

Bewoners met drie auto’s op hetzelfde adres in Pendrecht, Wielewaal, Zuidwijk,Zuiderpark, Lombardijen en IJsselmonde hebben de mogelijkheid een derde parkeervergunning aan te vragen. Hiermee kunnen thuiswonende jongeren waarvan de ouders beiden een auto hebben, ook een eigen auto bezitten om mee naar werk te gaan. Dit doet de gemeente omdat er op dit moment woningnood is in Rotterdam en jongeren langer thuis blijven wonen.

Stop & Shop

Bij de invoering van betaald parkeren in Lombardijen wordt op drie locaties een Stop & Shop-regelingingevoerd. Op de Spinozaweg (tussen de kruispunten met de Bierens de Haanweg en Molenvliet, ter vervanging van de blauwe zone), de Pliniusstraat (de hele straat) en de Van de Woestijnestraat (de hele straat) kun je voor 20 cent een een half uur parkeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant