De aanbouw van Het Praktijkcollege (HPC) Charlois aan de Talingstraat 170 is geopend door Lyanda Vermeulen-Kerstens, afdelingshoofd Onderwijs, Gemeente Rotterdam en HPC Charlois-leerling E-ddion. Foto: pr
De aanbouw van Het Praktijkcollege (HPC) Charlois aan de Talingstraat 170 is geopend door Lyanda Vermeulen-Kerstens, afdelingshoofd Onderwijs, Gemeente Rotterdam en HPC Charlois-leerling E-ddion. Foto: pr

Nieuwe aanbouw van Het Praktijkcollege (HPC) Charlois is ruim, licht en heeft open sfeer

Algemeen 1.242 keer gelezen

Rotterdam - Leerlingen van Het Praktijkcollege (HPC) Charlois zijn dit schooljaar gestart in een gloednieuwe aanbouw aan de Talingstraat 170. Op woensdag 16 november is de aanbouw feestelijk geopend door Lyanda Vermeulen-Kerstens, afdelingshoofd Onderwijs, Gemeente Rotterdam. 

De nieuwe aanbouw is licht, ruim en heeft een open sfeer. De aanbouw was nodig in verband met de sterke groei van het praktijkcollege, er was behoefte aan extra lesruimte. De prognoses laten voor de komende jaren ook een groei van leerlingen zien.

Het was niet mogelijk om in de school te blijven lesgeven tijdens de bouw en verbouw. Voor de tijdelijke huisvesting is het oude gebouw van HPC Zuidwijk aan de Huismanstraat aangewezen. Leerlingen hebben vorig schooljaar op die locatie een jaar les gehad. 

De verbouwing is voorspoedig verlopen en de school kon volgens planning op tijd voor het nieuwe schooljaar ingericht en verhuisd worden.  

Lees verder onder foto.

Leerling E-ddion en Ellen Wesdorp, locatiedirecteur HPC Charlois. Foto: pr

Het doel van het onderwijs op HPC Charlois is om leerlingen zo goed als mogelijk voor te bereiden op een duurzame plaatsing binnen arbeid of vervolgonderwijs. Binnen de regio Rotterdam is voldoende werk. Leerlingen met de juiste kwalificaties kunnen hiervan profiteren. 

Praktijkonderwijs-leerlingen hebben zeer uiteenlopende kwaliteiten en talenten. Juist voor deze leerlingen is het van belang dat zij kennis kunnen maken met de mogelijkheden die er voor hen zijn en hoe deze aansluiten bij hun interesses. Hiertoe is de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van curricula voor onderwijs binnen maar liefst zes uitstroomrichtingen: Horeca met specialisaties bediening en keuken-assistent, Zorg en welzijn met specialisatie schoonmaak, Detailhandel, Techniek met specialisaties hout en metaal, Logistiek, Groen.

Vorige maand nog is de nieuwe keuken feestelijk geopend in samenwerking met Domino’s. Dankzij het unieke project ‘Pizzaiolo’ leren de praktijkonderwijsleerlingen de fijne kneepjes van het vak van pizzabakker. Deze nieuwe vakrichting zorgt ervoor dat de jongeren gegarandeerd zijn van werk. Na het succesvol afronden van de opleiding krijgen zij een baan aangeboden om zich als pizzabakker verder te ontwikkelen binnen Domino’s.  

Zie ook: Pizza’s bak je niet zomaar, dat is een vák - Al het nieuws uit Rotterdam (dehavenloods.nl)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant