Een escape room in een oplegger, een groot planbord, een bakfietsparcours en een puzzel van europalletsmaken deel uit van de logistieke challenges. Foto: Pim Rusch
Een escape room in een oplegger, een groot planbord, een bakfietsparcours en een puzzel van europalletsmaken deel uit van de logistieke challenges. Foto: Pim Rusch

Kick-off van Logistieke Roadshow bij het Portus Juliana College

Algemeen 737 keer gelezen

Rotterdam - Wethouder Tim Versnel en Gabby Delhaas van Sectorinstituut Transport & Logistiek openden vanmorgen de Logistieke Roadshow bij het Portus Juliana College in Rotterdam. Met challenges rondom het thema merkkleding, laten het Leerwerk Akkoord en Sectorinstituut Transport en Logistiek, leerlingen ervaren hoe het is om in de logistieke sector te werken. 

Het schoolplein van het Portus Juliana College stond maandag volledig in het teken van logistiek. Het programma was een week eerder al gestart met een interactieve masterclass door een lokale ondernemer. 

De roadshow zelf bestaat uit vier challenges rondom het thema merkkleding. Om de jeugd extra aan te spreken is er gekozen voor een samenwerking met Hanwe, een bekende influencer. Hij geeft door middel van enkele video’s op Ipads de speluitleg. Hij heeft de hulp van de leerlingen hard nodig bij zijn logistieke challenges. 

Lees verder onder foto.


Foto: Pim Rusch

Met een escape room in een oplegger, een groot planbord, een bakfietsparcours en een puzzel van europallets helpen de leerlingen de influencer uit de brand. Na ontvangst door de presentator strijden de teams op de verschillende spellen. Het leukste onderdeel is volgens team ‘Gucci’ de challenge ‘The Fastest Trip: “We moesten alle bestellingen van Hanwe op de bakfiets bij de juiste voordeur afleveren en dit is gelukt binnen de tijd!”

Lees verder onder foto.

Foto: Pim Rusch

De Rotterdamse wethouder Tim Versnel (o.a. Werk en Inkomen): “Vrijwel alle sectoren kampen met krapte en personeelstekorten. De onderlinge concurrentie om jong talent aan te trekken is groot. Voor Rotterdam, de haven en de regio is de logistieke sector ongelofelijk belangrijk. Ik ben heel blij dat deze sector de strijd om talent op een creatieve en innovatieve manier aangaat met deze roadshow. Dit helpt de jongeren gerichte keuzes te maken om hun eigen baankansen te vergroten en de logistieke sector vooruit te helpen.”

Vandaag is een identieke roadshow van start gegaan in Rivierenland. Door het dubbel inzetten van deze roadshow kunnen er in vier weken tijd ruim 6.000 leerlingen deelnemen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant