De Roseknoop. Foto: Gemeente Rotterdam.
De Roseknoop. Foto: Gemeente Rotterdam.

Eén van de drukste kruispunten van de stad gaat op de schop en iedereen gaat er last van krijgen

Algemeen 7.323 keer gelezen

Rotterdam - Iedereen gaat er last van krijgen, van de grootschalige aanpak van kruispunt Roseknoop. Reizigers die via Station Zuid moeten, bezoekers van wedstrijden van Feyenoord, winkelend publiek voor Beijerlandselaan en Groene Hilledijk. Autoverkeer, tram, bus, scooters, fietsers, voetgangers en bewoners. Iedereen. Eén van de drukste kruispunten van de stad gaat langdurig met omleidingen en afsluitingen te maken krijgen.

De Roseknoop is het gebied tussen de 2e Rosestraat, Colosseumweg, Laan op Zuid, Beijerlandselaan, Hilledijk/Putselaan en het Varkenoordseviaduct. In het gebied is afgelopen jaren veel gebouwd. En wordt nog steeds veel gebouwd. Omdat er zoveel nieuwe bewoners bijkomen en het kruispunt nogal rommelig is, gaat het op de schop. De kruising moet veiliger, de dijk (onder de Roseknoop loopt een onzichtbare dijk die dienst doet als waterkering en flink verzakt is) moet hoger, het riool wordt vervangen en de tram krijgt nieuwe rails. Ook worden er bomen weggehaald en op andere plekken weer (meer) bomen teruggeplaatst.

Lees verder onder het kaartje.

Binnenkort starten de voorbereidende werkzaamheden. Bijvoorbeeld voor het aanbrengen van keerlussen. En het verplaatsen van de klok op het Vredesplein. Vanaf 9 januari 2023 begint de gemeente met het ophogen van de dijk en andere werkzaamheden aan de 2e Rosestraat. De 2e Rosestraat Noord en Zuid zijn vanaf januari 2023 tot en met september 2024 afgesloten voor autoverkeer, tram en bus.  Vanaf mei 2023 tot en met oktober 2023 zijn de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct afgesloten voor auto, tram en bus. Fietsers en voetgangers kunnen wel langs de werkzaamheden.

Een team van de gemeente Rotterdam zit vanaf half oktober 2022 tot halverwege januari 2023 in een tijdelijke informatiekeet bij het bouwterrein op de hoek van de 2e Rosestraat met de Laan op Zuid. In januari 2023 komt de keet aan het Vredesplein naast de MediaMarkt te staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant