Kom ook de Kinderboekenweek vieren in Plaswijckpark. Foto: Laure van Rooij
Kom ook de Kinderboekenweek vieren in Plaswijckpark. Foto: Laure van Rooij

Plaswijckpark opent Natuurpad tijdens de Kinderboekenweek

Algemeen 315 keer gelezen

Rotterdam - In het weekend van 8 en 9 oktober opent Plaswijckpark ter gelegenheid van de Kinderboekenweek het nieuwe Natuurpad. Het thema van de Kinderboekenweek 2022 is Gi-Ga-Groen. Om de Kinderboekenweek te vieren, geven de dierenverzorgers van Plaswijckpark een rondleiding op het Natuurpad.

Met het Natuurpad wil Plaswijckpark kinderen de natuurlijke rijkdom van het gebied aan de Bergse Achterplas laten ontdekken. Het Natuurpad is een hotspot voor biodiversiteit met verschillende vogels, insecten en planten die in Nederland in het wild groeien. Ook vind je rond het Natuurpad houtwallen, insectenkasten, een poppenkast en planten voor vlinders, nestkasten en kunstmatige mierennesten.

Tijdens de rondleiding vertelt de dierenverzorger je alles over de diersoorten die je langs het Natuurpad kunt zien, zoals trekvogels, standvogels en insecten. Ook leer je hoe je er zelf voor kunt zorgen dat de natuur in jouw omgeving z’n gang kan gaan.

Lees verder onder foto.


Foto: Laure van Rooij

Voorlezen tijdens de Kinderboekenweek
Omdat het Kinderboekenweek is, wordt in ’t Huis in de Heuvel voorgelezen uit verschillende boeken die ook verkrijgbaar zijn in de winkel van Plaswijckpark. Onder andere de boeken ‘De Zoete Zusjes helpen de natuur’, ‘Coco kan het’ en ‘Dokter Diertje & de zielige zwijntjes’ komen 8 en 9 oktober aan de beurt.

Plaswijckpark is geopend van 10.00 tot 18.00 uur en de extra activiteiten zijn toegankelijk met een normaal toegangsbewijs. 

Over Plaswijckpark
Plaswijckpark is een speelpark voor kinderen van 0 t/m 12 jaar en hun ouders en grootouders in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek. Midden in de stad vind je een park van wel 15 hectare waar je dieren kunt knuffelen en kunt skelteren, varen, minigolven en dammetjes bouwen in de avonturenbeek. Ook beschikt Plaswijckpark over een grote binnenspeeltuin en kun je er schaatsen in de winter. Het is een park waar je de seizoenen echt beleeft, van lammetjes met Pasen tot griezelen met Halloween.


Foto: Laure van Rooij

Uit de krant

Uit de krant