Afbeelding

De spanning loopt op in Rotterdam: ‘Ik ben niet zenuwachtig, ik ben niet zenuwachtig, ik ben niet zenuwachtig...’

Algemeen 452 keer gelezen

Rotterdam - Op tv zijn de voorbeschouwingen al uren bezig, websites zoeken wanhopig naar nieuwtjes om hun live-blogs te vullen en wie nu in Feyenoordshirt door het centrum loopt, heeft grote kans een microfoon onder de neus geduwd te krijgen. De spanning loopt op in Rotterdam. Feyenoord speelt vanaf 21.00 uur de finale van de UEFA Europa Conference League tegen AS Roma.

Supporters van de club hebben er ondertussen al slapeloze nachten van gehad, de eerste biertjes tegen de zenuwen zijn al op en soms komt er een spontane nerveuze jankbui uit. Wie geen vrije dag heeft opgenomen, komt amper aan werken toe. Wie wel vrij heeft, komt niet verder dan gespannen ijsberen. Of herhaalt eindeloos: ‘Ik ben niet zenuwachtig, ik ben niet zenuwachtig, ik ben niet zenuwachtig...’

Kroegen die de wedstrijd uitzenden zullen snel vol zitten, als ze al niet gewoon van tevoren uitverkocht waren. De plekken die door de gemeente als evenemententerrein zijn aangewezen (De Kuip, Stadhuisplein, Willemsplein, Binnenrotte, Noordplein, Cafe Steyn, Oude Haven, Cafe Mitchie), kom je als late beslisser sowieso niet meer op. 

Uit de krant