Een moment waar bewoners van Laurens Stadzicht samen met naasten en vrijwilligers samen iets speciaals gaan doen. Foto: pr
Een moment waar bewoners van Laurens Stadzicht samen met naasten en vrijwilligers samen iets speciaals gaan doen. Foto: pr

Een glimlach-momentje voor bewoners Laurens Stadszicht

Algemeen 289 keer gelezen

Rotterdam - Blije gezichten van mensen die genieten van het mooie weer en het samen op pad zijn. De datum stond al een tijdje vast, maar dat het zulk heerlijk weer voor een leuke avondwandeling met bewoners en vrijwilligers van Laurens Stadzicht zou worden, was een enorme verrassing.

Ingrid Franken en Dignus, vriend van Laurens hebben een nieuw concept bedacht. Elke maand gaan ze een ‘Zullen we…. samen zorgen voor een glimlach’-momentje organiseren. Een moment waar bewoners van Laurens Stadzicht samen met naasten en vrijwilligers samen iets speciaals gaan doen.

Deze week was de aftrap van de maandelijkse festiviteiten. Ouderen, hun naasten, buurtbewoners, vrijwilligers en aantal studenten van Navigators Studentenvereniging Rotterdam gingen samen op pad. Voordat men op pad kon werden de verkeersregelaars, begeleiders voorzien van hesjes en alle deelnemers geïnstrueerd. Een duofiets was mee om deelnemers die moe werden een stukje te rijden. EHBO en alle voorzorgsmaatregelen waren genomen. Niets was aan het toeval overgelaten.

Toen begon de wandeling van Laurens Stadzicht naar De Tuinvereniging Zestienhoven. Een afstand van ongeveer 2 kilometer (totaal 4 km). Daar werd de groep warm onthaald met friet van Farm Frites, bitterballetjes van de Sligro Rotterdam Zuid en een drankje van Dignus. 

Toen iedereen net voorzien was, klonk er muziek en kwamen De Klinkers uit Delft de feestvreugde verhogen. Dansen, klappen, zingen, genieten, dat deden de ouderen vol overgave. 

Ingrid Franken, welzijnscoach van Laurens: “Wat opviel was hoe gemakkelijk de deelnemers met elkaar in gesprek kwamen. Jong, oud, cliënt of begeleider.
“Dit is nou precies wat we bedoelen met Samen zorgen voor een glimlach”, zei Jan Tielen die bestuurder van Dignus is. “Dat doen we voor cliënten maar ook voor en met elkaar.”

Uit de krant