Proost! Foto: Biljartvereniging IJsselmonde
Proost! Foto: Biljartvereniging IJsselmonde

Proost op een eigen plek! Biljartvereniging IJsselmonde is niet langer kampioen verhuizen

Algemeen 674 keer gelezen

Rotterdam - Ze zijn zo langzamerhand kampioen in het verhuizen geworden! Een definitieve locatie voor biljartvereniging IJsselmonde is in zicht, én ze fuseren samen met de biljarters van de Roteb die ook moeten verhuizen. Door deze fusie ontstaat er een vereniging van bijna 60 leden.

Door Ruud Spruit

De laatste jaren heeft de biljartvereniging IJsselmonde meerdere malen moeten verhuizen. De vereniging begon op 1 april 1977 aan de Grote Hagen in IJsselmonde in het welbekende Dienstencentrum, dat nu het Huis van de Wijk is.

Na vele jaren sinds de oprichting moesten zij daar weg. De biljarttafels verhuisden naar de rand van de Beverwaard aan het Vosbergenpad bij USV om later nogmaals in deze wijk te verhuizen naar het seniorenflat ‘de IJsselburgh’ aan de Schinnenbaan. Dat was in 2019. De ligging was perfect die goed bereikbaar was met het OV. De biljartvereniging tekende samen met Woonbron een gebruikersovereenkomst. De vereniging hoefde niets te betalen aan Woonbron, maar mag slechts tijdelijk in de ruimte blijven; Dat wisten ze. Toch viel in 2020 het bericht bij het bestuur rauw op hun dak dat zij de ruimte ook hier moesten verlaten. Woonbron had de ruimte zelf nodig.

Lees verder onder de foto.


Foto: Biljartvereniging IJsselmonde

De biljarters moesten dus wéér verhuizen na anderhalf jaar en op zoek gaan naar een nieuw onderkomen. Het werd een zoektocht in IJsselmonde, want daar lagen de roots van de vereniging. Toen ze eenmaal hun draai gevonden hadden aan de Oosterhagen als onderhuurder sloeg het noodlot weer toe en kwam de vereniging onder financiële druk te staan door de torenhoge huurprijs. Met het aantal leden die de biljartvereniging toen had was die huur niet op te brengen.

Toch ontstond er een win-win situatie en een klik toen de biljarters in contact kwamen met een vereniging uit Ommoord aan de Söderblomplaats na de zomer van 2023. Niet ideaal qua ligging, maar ze hielden in het achterhoofd te blijven zoeken naar een onderkomen op Rotterdam-Zuid.

Op 30 april kon het glas worden geheven. Het bestuur heeft een huurovereenkomst met de gemeente Rotterdam voor de locatie Nieuw Vossemeerweg 80, in Pendrecht. Het gebouw zal de komende tijd flink onder handen worden genomen. Per 1 juli zal de locatie voor de leden klaar zijn om te biljarten. Het ziet er dus naar uit na jaren van roerige tijden en veel verhuizingen dat de biljarters dáár hun 50-jarig bestaan gaan vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant