Foto: A La Plancha/Crave Collective
Foto: A La Plancha/Crave Collective

A La Plancha is bijna klaar voor de zomer, volgende week opent het terras in de Maas

Algemeen 2.181 keer gelezen

Rotterdam - Als de tafeltjes en stoeltjes van A La Plancha er weer staan, er verse vis geserveerd wordt op de Nieuwe Maas bij de Willemsbrug, dan weet je het wel... Dan kan de zomer van start gaan! Volgende week hoopt het mooiste terras van Rotterdam weer open te gaan.

“We zijn vorige week begonnen met de boel opbouwen”, vertelt Annabel Janse. “Komend weekend gaan we nog wat verven, wat liefde geven, stroom en water aansluiten. En dan gaan we met Pinksteren open. En dan neem ik Pinksteren ruim hè, dat kan donderdag zijn, maar ook zaterdag. Het ligt zoals altijd aan het weer. De zon moet schijnen, het moet boven de 20 graden zijn en er kan ook niet te veel wind staan. Anders waai je uit je hempje zo midden op de Maas.”

Al voor de twaalfde keer gaat het populaire pop-upterras op de Nieuwe Maas open. Wanneer je er terechtkunt, is altijd spannend. Je kunt niet reserveren en je moet dus heel goed het weerbericht in de gaten houden. En de berichten op social media. 

Saam

Wat wel anders is dan vroeger, is dat je tegenwoordig ook gewoon op de wal kunt zitten, bij Saam. Janse: “Daar hebben we een heel nieuw terras. En wat dit jaar ook anders is: het is echt een drama om personeel te vinden. We gaan eerst proefdraaien met een wat kleinere kaart en dan hopen we dat mensen komende tijd zin krijgen om bij ons te komen werken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant