Perfect voor natuurliefhebbers en iedereen die meer wil weten over de riviernatuur in de regio. Foto: pr
Perfect voor natuurliefhebbers en iedereen die meer wil weten over de riviernatuur in de regio. Foto: pr

Ontdek het getijdenpark op eiland van Brienenoord met rivierkundige

Algemeen 744 keer gelezen

Rotterdam - Zin in een leuke en leerzame activiteit op zaterdag 15 juni? Kom dan naar het eiland van Brienenoord in Rotterdam voor een boeiende presentatie en wandeling georganiseerd door KNNV Natuurlijk Rotterdam en Bureau Stroming. Perfect voor natuurliefhebbers en iedereen die meer wil weten over de riviernatuur in de regio.

Start om 10.00 uur met een korte presentatie van ongeveer 10 minuten, inclusief tijd voor vragen. Hier krijg je aan de hand van overzichtskaarten een beeld van de visie voor de hele delta. Daarna gaan de deelnemers naar buiten voor het hoofdprogramma: een wandeling over het eiland van 60 tot 90 minuten.

Tijdens de wandeling stoppen de deelnemers op verschillende plekken waar de rivierkundige je meer vertelt over de rivier en getijdendynamiek, hoe riviernatuur functioneert en het project van ARK op het eiland.
De gids is gespecialiseerd in de werking van het natuurlijk systeem, hydrologisch functioneren en alles wat er speelt aan programma’s en partijen in het rivierengebied. Een unieke kans om van een expert te leren!

Zorg dat je op tijd aanwezig bent en trek wandelschoenen of laarzen aan die tegen een stootje kunnen.

Datum: zaterdag 15 juni. Tijd: 10.00 - 13.00 uur. Locatie: Van Brienenoord 5, Rotterdam. Kosten: €2 voor koffie met koek, ter plekke te voldoen bij de organisatie, gepast betalen. Maximaal aantal deelnemers: 20 personen.

Aanmelden verplicht: stuur een e-mail naar natuurlijkrotterdam@knnv.nl

Natuurlijk Rotterdam en omgeving is een actieve vereniging van natuurliefhebbers en -beschermers. Het werkgebied omvat de gemeenten Rotterdam, Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant