In Diergaarde Blijdorp wonen vier kuifhertjes; drie mannetjes en één vrouwtje. Foto: Diergaarde Blijdorp
In Diergaarde Blijdorp wonen vier kuifhertjes; drie mannetjes en één vrouwtje. Foto: Diergaarde Blijdorp
Filmpje

Zeldzaam kuifhertje zo groot als een kleine voetbal in Blijdorp geboren

Algemeen 2.296 keer gelezen

Rotterdam - Er is een zeldzaam kuifhertje geboren in Diergaarde Blijdorp. Het beestje is even groot als een kleine voetbal en de medewerkers van de dierentuin zijn dolblij met de nieuwe aanwinst.

Na een draagtijd van ongeveer zes maanden was het zover. Het kleine hert, kreeg voor het oog van de webcam in het binnenverblijf een jong. Moeder kuifhert kreeg het voor elkaar om buiten beeld te bevallen. Na een aantal minuten stond het pasgeboren diertje al op haar hoeven om bij moeder te drinken. Het kuifhert is met een hoogte van maximaal 70 centimeter één van de kleinste hoefdieren ter wereld. Mannetjes zijn herkenbaar aan lange hoektanden die ver uit de mond steken.

Lees verder onder het filmpje.

In Diergaarde Blijdorp wonen vier kuifhertjes; drie mannetjes en één vrouwtje. Geboortes komen vrij weinig voor. De Rotterdamse dierentuin is dan ook opgetogen met de jongste aanwinst. Voorlopig blijft het diertje nog even achter de schermen alvorens het voor het publiek zichtbaar is.

Al geruime tijd neemt het aantal in het wild gestaag af. Daarom zet Diergaarde Blijdorp zich al jaren in voor het bijzondere kuifhertje. Zo is de Rotterdamse dierentuin al jaren coördinator van het Europese populatiemanagement programma.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant