Half jaar onderhoud aan deel van de Prins Alexanderlaan tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg. De Prins Alexanderlaan is dan in één richting afgesloten voor doorgaand verkeer. Foto's: Peter Zoetmulder
Half jaar onderhoud aan deel van de Prins Alexanderlaan tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg. De Prins Alexanderlaan is dan in één richting afgesloten voor doorgaand verkeer. Foto's: Peter Zoetmulder

Prins Alexanderlaan gaat weer flink op de schop

Algemeen 721 keer gelezen

Rotterdam - De Prins Alexanderlaan is een belangrijke route voor en door Prins Alexander en het omliggende gebied. De weg bevindt zicht tussen de President Rooseveltweg in Ommoord en de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel.

In de afgelopen drie jaar is het zuidelijke en middendeel van de Prins Alexanderlaan (tussen de Capelseweg en de Hoofdweg) aangepakt. Die werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Er ligt nu stil asfalt, het riool is gedeeltelijk vervangen en in de middenberm is een natuurvriendelijke wateropvang aangelegd. De parkeerplaats bij metrostation Oosterflank heeft nieuwe bestrating en de verkeerslichten op de kruisingen met de Prinsenlaan en Grote Beer zijn vervangen.

Vanaf 10 januari 2022 tot en met half juli 2022 voert de gemeente onderhoud uit in het deel van de Prins Alexanderlaan tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg. In het weekend van 8 en 9 januari is de omleidingsroute uitgezet, zodat de aannemer daarna kan starten met de werkzaamheden.

Lees verder onder de foto.

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden is de Prins Alexanderlaan in delen tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg in één richting afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer in de richting van het IJsselland ziekenhuis blijft wel mogelijk en rijdt afhankelijk van de uitvoeringsfase over de westelijke of oostelijke rijbaan.

Het riool, de lichtmasten en het asfalt worden vervangen. De inrichting van de ventwegen bij het station worden aangepast, zodat er een betere looproute is van de bushalte naar het station.

Vanaf het viaduct richting de President Roosevelt wordt de rijbaan op sommige plekken versmald, zodat er meer ruimte ontstaat in de middenberm en zijbermen. Die ruimte wordt gebruikt voor groenere bermen en het planten van bomen. Het kruispunt bij de Koperstraat zal veiliger en overzichtelijker worden gemaakt.

Uit de krant