Goede resultaten beginnen met plezier. Foto: pr
Goede resultaten beginnen met plezier. Foto: pr

Meer dan alleen rekenen, lezen, taal en spelling op Goede Herderschool

Algemeen 951 keer gelezen

Rotterdam - De Goede Herderschool in Schiebroek is een christelijke school, waar door middel van kwalitatief goed onderwijs dagelijks wordt gezocht naar passend onderwijs voor ieder kind. 

De focus ligt op goed onderwijs voor de kernvakken rekenen, lezen, taal en spelling, maar hiernaast is er ook aandacht voor plezier, talentontwikkeling, een goede voorbereiding op de toekomst en het veilige schoolklimaat.

Klankenkaravaan

Dit schooljaar is begonnen met een feestelijke opening door middel van een schoolvoorstelling.
Alle leerlingen hebben met elkaar een voorstelling gegeven, die ouders met het bespelen van djembés, Afrikaanse bastrommels, didgeridoos, klankschalen, gongs en samba trommels een muzikale reis rond de wereld lieten maken.
Met dank aan docenten van de Klankenkaravaan kregen alle kinderen les in zingen, dansen en muziek maken.
Daarbij waren de groepen verdeeld over verschillende continenten zoals Azië, Australië, Zuid-Amerika en Afrika.

Talentonwikkeling

Op vaste dagen in het jaar werken de leerlingen vanaf groep 5 in zelfgekozen workshops aan doelen op het gebied van sport, koken, filosofie, andere talen zoals Spaans, of dans en toneel.
Dit gebeurt in samenwerking met docenten van het SKVR en brengt leerlingen kosteloos in aanraking met diverse creatieve vakken, zowel onder als na schooltijd.

Voorbereiding op de toekomst

Omdat het steeds belangrijker is dat kinderen goed kunnen typen en met digitale middelen overweg kunnen, is binnen de Goede Herderschool aandacht voor het ontwikkelen van toetsenbordvaardigheid bij de leerlingen van groot belang. V
Vanaf dit schooljaar is er voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 kosteloos typetraining. Kinderen oefenen op school en thuis en kunnen aan het einde van de training ‘blind typen’. Hiermee worden de kinderen goed voorbereid op de toekomst en het voortgezet onderwijs.  

Een veilig schoolklimaat

Leerlingen doen op school niet alleen vakkennis en -vaardigheden op, het is ook de plek waar zij leeftijdsgenoten ontmoeten, kennis maken met de samenleving, met normen, waarden en omgangsvormen.

De Goede Herderschool vindt het dan ook heel belangrijk dat iedere leerling zich veilig en geaccepteerd voelt, onder andere door gebruik te maken van Kanjertrainingen voor alle leerlingen.

Kijk ook eens op:
goede-herderschool.nl en plan een kennismakingsafspraak in.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant