De Flamingo staat nog wel op één poot, maar wankelt en dreigt zelfs om te vallen. Foto: Joop van der Hor
De Flamingo staat nog wel op één poot, maar wankelt en dreigt zelfs om te vallen. Foto: Joop van der Hor

Partycentrum De Flamingo staat nog op één poot, maar dreigt om te vallen

Algemeen 2.139 keer gelezen

Rotterdam - Een flamingo van 57 jaar oud, die zie je niet vaak. Waar dan wel? In Hoogvliet! Maar het is nog maar de vraag of de ooit zo springlevende roze vogel haar zestigste verjaardag gaat halen. Ze staat nog wel op één poot aan de Lengweg 150 in de wijk Meeuwenplaat, maar wankelt en dreigt zelfs om te vallen. 

Door Joop van der Hor

De Flamingo was vóór de coronapandemie een levendig en veel bezocht partycentrum annex wijkgebouw waar jong en oud genoot van gezellige disco-, dans- en bingoavonden. Het bakstenen gebouw werd op 22 oktober 2005 opengesteld voor het publiek en heeft vele tienduizenden bezoekers getrokken. Bekende artiesten als Lee Towers, Riem de Wolff, Waylon en de Wannebiezz traden er op en tal van verenigingen en clubs vonden er onderdak. Nu vechten de vrijwilligers van de stichting ODA, eigenaar van het gebouw, tegen dreigende sluiting. Beheerder Karim is blij met de ontvangen steun van de gemeente Rotterdam, maar is bang dat een nieuwe lockdown of verregaande beperkende maatregelen de verzwakte Flamingo van haar ernstig wankelende poot doet omvallen. “We doen er alles aan om dit te voorkomen. Het ging een poos geleden minder goed omdat inkomsten achterbleven. Maar een klein half jaar voor de Covid-uitbraak hadden we het lek boven. De activiteiten en verhuur gingen beter en opgelopen betalingsachterstanden werden in rap tempo ingelopen”, zegt Karim die een duidelijk vermoeide en gelaten indruk maakt. 

Inmiddels is duidelijk geworden dat vanwege de nieuwe maatregelen, alle reeds geplande activiteiten in de Flamingo geen doorgang kunnen vinden. Karim trekt zich de laatste haren vertwijfeld uit zijn hoofd: “We vechten voor het voortbestaan, maar zonder inkomsten kunnen we aflossing aan de bank niet op tijd voldoen en andere rekeningen betalen. Bruidsparen zeggen hun feestje af. Ik begin me nu echt hele grote zorgen te maken.”

Het vertrek, bijna drie jaar geleden, van Kees Hageman, oprichter van sociëteit De Spin, onderdeel van stichting ODA en De Flamingo, dreunt nog steeds na. “We missen hem enorm. Hij was niet alleen de oprichter maar ook de motor van De Flamingo. Zijn betrokkenheid en kennis van zaken was groot. Het valt niet mee om in zijn voetsporen te treden maar we doen ons best. Kees is van harte welkom”, aldus Karim. 

Volgens insiders zal daar dan wel eerst een diepgaand gesprek voor moeten plaatsvinden want Kees Hageman is, naar eigen zeggen, diep gekwetst vanwege uitlatingen van het huidige bestuur. Karim: “Zoals gezegd, hij is van harte welkom en dat gesprek moet zeker snel plaatsvinden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant