Als trio (Hande, Kerem en Alexander) runnen zij het zuivelbedrijf. Foto: Greentellers
Als trio (Hande, Kerem en Alexander) runnen zij het zuivelbedrijf. Foto: Greentellers

Erfprins maakt vers geproduceerde yoghurt in Rotterdam

Algemeen 514 keer gelezen

Rotterdam - Precies 120 jaar nadat Hendrik Hertog van Mecklenburg trouwde met Koningin Wilhelmina der Nederlanden, is een andere Hertog van Mecklenburg voor zijn liefde naar Nederland verhuisd. Erfprins Alexander van het Huis Mecklenburg, woont momenteel in Rotterdam, runt het traditionele yoghurtmerk Luwia en vecht voor een doel: de al te geïndustrialiseerde zuivelsector veranderen.

“De prijsverlagingen en massaproductie hebben onze voedselkwaliteit voortdurend verminderd en zijn schadelijk voor het milieu. Wij geloven dat lokaal geproduceerde eerlijke voeding een deel van de oplossing is.”

Als trio (Hande, Kerem en Alexander) runnen zij het hele bedrijf, van het ophalen van de melk tot de fermentatie en levering helemaal zelf. 

“Onze belofte is om het eerste zuivelbedrijf in Nederland te zijn waar yoghurt en labneh (uitgelekte dikke yoghurt) letterlijk vlak voor je bezorging vers wordt gemaakt. Dit is een frisse smaak die veel van onze klanten niet eens eerder kenden, of zich alleen van hun grootouders herinnerden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant