Het Internationaal Film Festival Rotterdam strijkt komend weekend neer in IJsselmonde.
Het Internationaal Film Festival Rotterdam strijkt komend weekend neer in IJsselmonde. IFFR

Filmfestival strijkt neer in Islemunda

Algemeen 535 keer gelezen

Rotterdam - Het Internationaal Film Festival Rotterdam strijkt komend weekend neer in IJsselmonde. Op zondag 26 september kunnen jonge filmliefhebbers in Podium Islemunda terecht voor Kids Only. 

’s Ochtends kijk de kinderen films om inspiratie op te doen en na de lunch gaan ze zelf aan de slag tijdens de workshop Andere Koekboek x IFFR. De volwassenen kunnen tijdens de Kids Only workshop naar een screening van Little Women (Greta Gerwig). De zijn de kinderfilms:

The Boy and the Owl: Een jongen wordt ’s nachts wakker wanneer er een uil voor zijn raam landt. Hij vangt de vogel en neemt het dier mee naar zijn slaapkamer. Maar na een droom begint hij zich af te vragen of hij zo’n mooi dier wel moet opsluiten.

Nijina’s samosa’s: De Sri Lankaanse Nijina legt uit hoe haar vader een van haar favoriete gerechten maakt: samosa’s. 

Pool: Als je nog klein bent, kan een zwembad gigantisch groot en diep lijken. Het dappere meisje in Pool laat zich niet afschrikken en duikt het water in.

Stephanie: De twaalfjarige Stephanie heeft net een belangrijke turnprijs gewonnen en wordt gezien als de toekomstige kampioen van België. Achter de schermen verloopt het echter moeizamer.

Temps de glace: Het is pauze tijdens een ijshockeywedstrijd. Een meisje in het publiek begint te dagdromen en ontdekt in haar fantasie een geheime deur.

My Father the Mover: Stoan Galela is dansleraar in een arme wijk in Kaapstad. Hij laat zijn leerlingen zien hoe ze zich door te dansen vrij kunnen voelen. Maar zijn eigen dochter Alatha danst liever niet.


Kijk voor meer info op iffr.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant