Jim de Jong bij het depot. Foto: Aad Hoogendoorn
Jim de Jong bij het depot. Foto: Aad Hoogendoorn

Prijswinnende chef-kok Jim de Jong krijgt leiding in restaurant Depot Boijmans Van Beuningen

Algemeen 676 keer gelezen
Rotterdam - Bovenin Depot Boijmans Van Beuningen krijgt Rotterdam er een culinaire hotspot bij. De bekende Rotterdamse chef Jim de Jong wordt chef-kok van het nieuwe restaurant. Net als de rest van het depot gaat het restaurant op 6 november open.
De aanstaande opening van Depot Boijmans Van Beuningen op 6 november betekent ook dat er een nieuw restaurant opent. Op de bovenste verdieping van het depot neemt Jim de Jong (1988, Rotterdam) de leiding over de keuken. Bezoekers aan het depot kunnen overdag in het restaurant terecht voor lunch. In de avond biedt De Jong de gasten een casual fine dining-ervaring. 
De 33-jarige Jim de Jong is bekend van het gelauwerde restaurant De Jong in de Rotterdamse Hofbogen, waarvan hij eigenaar en chef was tot eerder dit jaar. Tijdens zijn beginjaren werkte De Jong bij sterrestaurant Le Cirque dat destijds werd geleid door chef Robert Kranenborg. In het Franse Montpellier was hij vervolgens chef-de-partie bij het tweesterrenrestaurant Jardin Des Sens, voor hij in 2009 mede-eigenaar en chef werd van De jonge De Jong in Rotterdam. In 2013 opende hij zijn eigen restaurant in de Hofbogen. De Jong won onder andere de Gouden Pollepel 2016 en werd in 2019 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot Jonge Topchef van het Jaar.
Het restaurant bevindt zich op de zesde verdieping van het depot, op 34 meter hoogte en heeft een adembenemend uitzicht over de stad. Overdag is deze verdieping toegankelijk voor depotbezoekers met een kaartje, en is bereikbaar met de lift of via het imposante glazen atrium. Vanaf 17.00 uur is de gehele zesde verdieping ook zonder ticket toegankelijk voor restaurantgasten via een expres-lift. Naast het restaurant bevinden zich op het dak ook een bebost terras en een unieke evenementenruimte die beschikbaar is voor de verhuur.
Voor het restaurant en de keuken is het depot op dit moment ook nog druk bezig met het werven van medewerkers. Meer informatie over de vacatures is te vinden op de website van Boijmans.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant