Rijnie? Hallo? Foto: Michel Elshoff
Rijnie? Hallo? Foto: Michel Elshoff

Mysterie opgelost? Is monster in de Rijnhaven gewoon een ordinaire berg grind?

Algemeen 8.091 keer gelezen

Rotterdam - Volgens ad.nl is het mysterie rond het monster in de Rijnhaven opgelost. ‘Rijnie’ is gewoon een berg grind in het water, zo vertelt een kraanmachinist van Boskalis aan onze collega’s.

Er is in het verleden veel grind in een hoek van de Rijnhaven gedumpt, vertelt de man op ad.nl. En als het extreem laag water is, komt de top van die grindberg net boven water. Door de golfslag van het water lijkt het alsof het grind beweegt. Dat is blijkbaar alles...

Als dit de oplossing is, komt er een einde aan wekenlang speculeren over het Monster van de Rijnhaven, ook wel Rijnie genoemd. Het is dus geen meerval of andere grote vis, geen zeehond of krokodil en ook hoeven we niet bang te zijn dat het monster van Loch Ness naar Rotterdam is verhuisd.

Het mysterie rond Rijnie is al wekenlang populair voer voor speculatie. Langs de oever stonden mensen klaar met camera’s, we kennen omwonenden die de hele dag een verrekijker op de vensterbank paraat hadden en de toeristen vroegen hun kapitein op de watertaxi allemaal om even door de Rijnhaven te varen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant