Afbeelding

Van Rijn trots op geweldig jaar Rhoon

Algemeen 4 keer gelezen

De voetballers van Rhoon gaan als koploper van de derde klasse D de winterstop in. De ploeg van trainer Marco van Rijn pakte in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar slechts een punt bij hekkensluiter GOZ, maar lang treuren doet Van Rijn niet. “Tegenwoordig noemen ze dat ‘de bus parkeren’. Nou dat deed GOZ zaterdag. De bal wilde er maar niet in.”

RHOON – Rhoon bleef tegen het team van trainer Arjan Vuik steken op een 1-1 gelijkspel. “Kansen kregen wij genoeg, we speelden gewoon een goede wedstrijd. Soms zit er zo’n duel tussen, dat je te weinig krijgt. Paal, lat, keeper, pas tien minuten voor tijd kwamen wij op voorsprong,” blikt Van Rijn terug op het duel in de Hoeksche Waard. Jeffrey Berkhof opende de score voor de gasten. “Maar in blessuretijd werd het echt vanuit het niets gelijk, het was niet eens een kans, maar een schot van zo’n zestien meter. En raak (1-1).”

De lijstaanvoerder zag Rozenburg naderen tot twee punten. De naaste belager boekte in de topper tegen SSS een 2-3 overwinning. SC Botlek is de nummer drie op vijf punten van Rhoon. “Ik denk dat deze ploegen gaan uitmaken wie kampioen wordt. Toch verwacht ik Rijnmond Hoogvliet Sport en Bolnes ook nog na de winterstop. Voor ons is dit een hele mooie eerste seizoenshelft geweest en sowieso een geweldig jaar,” zegt Van Rijn tevreden. “Ik heb begrepen dat Rhoon nog nooit zoveel punten heeft gehaald na het eerste deel van de competitie.”

De tweede klasse lonkt, maar Van Rijn weet dat de weg nog lang is. “Kijk, zoals GOZ tegen ons speelde, dat zullen wij wel vaker meemaken in deel twee van het seizoen. Voor ons een mooie uitdaging om daarmee om te gaan.”

Rijnmond Hoogvliet Sport won het laatste duel in 3D met 4-2 van SV Charlois en bezet de zevende positie op tien punten van koploper Rhoon. Pernis staat twee plaatsen erondermet zes punten minder. Zaterdag won Pernis overtuigend met 4-1 van het zwalkende FC Vlotbrug. GOZ blijft laatste in de derde klasse D. Vuiks team heeft vijf punten, één minder dan nummer voorlaatst WFB. NBSVV en De Jonge Spartaan hebben respectievelijk tien en elf punten.

Uit de krant