Afbeelding

‘Wijkbus Hoogvliet’ neemt nu ook mensen in rolstoelen mee

Algemeen 12 keer gelezen

Stichting Wijkbus Hoogvliet breidt in het nieuwe jaar uit; ook mensen in een rolstoel kunnen nu gebruik maken van hun diensten. “Hiermee voorzien we in een behoefte, er werd veel naar gevraagd,” zegt bestuurdslid en chauffeur Jules Becht. “Mensen kunnen op deze manier nog mobiel zijn. En als je dan ziet dat we dit jaar meer dan 15.000 ritten hebben gehad dan is dat meer dan vorig jaar.”


HOOGVLIET - De Wijkbus zorgt voor aanvullend personenvervoer in Hoogvliet en Pernis en rijdt naar ziekenhuizen in Rotterdam en Spijkenisse. De laatste ritten zijn niet gesubsidieerd en duurder. Iedereen in Hoogvliet en Pernis die ouder is dan 55 jaar, of mindervalide en ouder dan 18 jaar is kan gebruik maken van deze voorziening. Becht: “Het is nu zo dat mensen die Vervoer op Maat aanvragen door worden verwezen naar de Wijkbus. Dus neemt het aantal ritten toe. We hebben nog chauffeurs nodig! Ook zoeken we mensen die de administratie willen versterken.”
Het heeft even geduurd voordat de wijkbus een rolstoellift kreeg. “Nu we geen deelgemeenten meer hebben maar Gebieden wil Rotterdam dat alle wijkbusorganisaties eender zijn uitgerust. Vandaar dat we een negenpersoonsbusjes omgebouwd hebben zodat rolstoelen mee kunnen. Een scootmobiel is niet mogelijk. Deze zijn te groot of hebben geen beveiliging om het goed vast te zetten. En veilig moet het zijn.” De Wijkbus rijdt met drie wijkbussen en een personenauto. (Door Marianne van der Ham) 

Uit de krant