Afbeelding

Repetitieruimte Theater ‘t Kapelletje geopend

Algemeen 220 keer gelezen

Rotterdam - Op zaterdag 27 mei werd de nieuwe repetitieruimte van Theater ‘t Kapelletje aan de Schiekade geopend. Een groot aantal vrijwilligers heeft meegeholpen om de voormalige bergruimte in het souterrain om te toveren tot een geschikte oefenruimte. De opening werd verricht door 4 vrijwilligers, die hierbij de meeste inzet hebben getoond: Annemieke van Lieshout, Patrick Bruggeman en Chris en Anneke Klerks. Zij knipten zich letterlijk een weg door de ingang.

Hiermee maakten zij de weg vrij voor de gasten bij deze opening, vooral bestaande uit “familieleden” van het theater, die deze opknapbeurt financieel mede mogelijk hebben gemaakt. Zij werden welkom geheten door Kees Deenik, voorzitter van de Stichting Theater ‘t Kapelletje. Deze was blij hiermee iets te kunnen doen aan het tekort aan betaalbare repetitieruimte voor amateurpodiumkunstenaars. De ruimte is geschikt voor het instuderen van toneelvoorstellingen. Door een balletvloer en een spiegelwand kan de ruimte ook gebruikt worden voor ballet. Maar ook een zangkoor en enkele bandjes hebben al belangstelling getoond. Zelfs één van de producties van de Rotterdamse Operadagen werd hier voorbereid.

Er is een gezellige keuken, waar de deelnemers in de pauze of na afloop kunnen bijkletsen of bijkomen van alle inspanningen.

Voorafgaande aan de opening werden de gasten getrakteerd op een wervelend optreden van Sofie Habets, begeleid door Donald Simoen en Joost Verbakel. En na afloop werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog even gezellig nagepraat en gefilosofeerd over de toepassingsmogelijkheden van deze aantrekkelijke repetitieruimte. De ruimte kreeg de toepasselijke naam “’t Fundament”, niet alleen, omdat hij in een souterrain is gevestigd, maar vooral, omdat hier hopelijk het fundament wordt gelegd voor vele boeiende optredens.

Wie belangstelling heeft kan contact opnemen met repetitieruimte@theaterkapelletje.nl of 06-21834993.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant