Lars Janssens had met enkele uitstekende reddingen in de slotfase een belangrijke rol in de overwinning van R.V.&A.V. Sparta op SVS Foto: John Groeneweg

Ingezonden: R.V.&A.V. Sparta klimt verder op de ranglijst

Algemeen 52 keer gelezen

Rotterdam - Na het vrije weekend hervatte de formatie van hoofdtrainer Robert Verbeek de competitie in Capelle aan den IJssel. In de stromende regen versloegen de Spartanen tegenstander SVS met 2-3.

Daar zag het in de eerste helft niet naar uit. Spits Jordi de Zwart raakte 2 minuten na de aftrap met een schot de buitenkant van de paal. Dat was direct het hoogtepunt van een eerste helft waarin de beide teams ondanks goede intenties niet echt los kwamen.

Dit was vooral de verdienste van de verdedigers waarvan Clint van Stee uitgroeide tot de beste man op het veld. SVS kreeg weinig kansen maar kwam in de 29e minuut uit een hoekschop vanaf links uit het niets op voorsprong. De goed leidende scheidsrechter Hilgersom floot na 46 minuten voor de rust.

In de tweede helft die begon met Martijn Leenderts op de plaats van Ibo Ozbilek werd het voetbal iets beter. R.V.&A.V. Sparta had de wedstrijd nu in handen met veel druk naar voren zonder veel kansen te krijgen. In het eerste kwartier na rust schoot slechts Martijn Leenderts de bal rakelings langs het doel.

Met de 59e minuut op de klok werd het 1-1. Na een afgeslagen hoekschop werd de bal vanaf rechts voorgegeven en wist aanvoerder Jim van Oeveren van dichtbij te scoren. Dit was het doelpunt dat de wedstrijd nodig had. R.V.&A.V. Sparta werd hierna gevaarlijker en de verdediging van SVS moest noodgedwongen enkele malen handelend optreden.

Met nog twintig minuten op de klok knalde Jim vanaf een meter of drieëntwintig op het doel. De doelman moest het antwoord schuldig blijven maar zag tot zijn grote geluk de bal op de lat eindigen. Hij had echter gerekend buiten de rebound die door Robin Verhorst beheerst werd afgemaakt, 1-2.

Door deze goal was SVS dermate de kluts kwijt dat zij vanaf de aftrap direct de bal verloren. Het ding kwam terecht bij Jordi de Zwart die met een goed schot de 1-3 op het scorebord wist te zetten. Met nog negentien minuten te spelen zou dit een gewonnen wedstrijd moeten zijn maar door een moment van onachtzaam verdedigen kon SVS vanaf de aftrap direct ook weer de 2-3 maken.

Hierna was er van voetbal nauwelijks sprake meer. SVS trapte de bal steeds blind naar voren en Sparta trapte de bal terug. Op zich begrijpelijk natuurlijk maar met een tegenstander die steeds hoger gaat staan moet je in de omschakeling naar voren veel gevaarlijker kunnen worden.

Nu hield SVS tot op het laatst zicht op de gelijkmaker en was het aan de lat en enkele uitstekende reddingen van keeper Lars Janssens (foto) te danken dat ook deze uitwedstrijd werd gewonnen. De R.V.&A.V. Sparta staat nu mede door het verlies van Zuidland tegen Neptunus/Schiebroek in verliespunten op een tweede plaats.

Volgende week zaterdag staat er weer eens een thuiswedstrijd op het programma. De tegenstander is dan hekkensluiter Rhoon dat nog geen wedstrijd heeft gewonnen. Genoeg redenen om het niet te onderschatten want wie het verhaal van Sparta in wedstrijden tegen nummers laatst kent weet genoeg. De aftrap is in ieder geval om 14.30 uur op Sportpark RMC Nieuw Terbregge.

Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen SVS: Lars Janssens, Clint van Stee, Jim van Oeveren, Pieter Hofman, Danny Abbing, Nick van Katwijk, David Booms (86e Luuk Groeneweg), Jeremy de Hoog, Robin Verhorst, Ibo Ozbilek (46e Martijn Leenderts), Jordi de Zwart.